29 / 03 / 2024

Eria Partners İstanbul'da yeni ofis projelerine bakıyor!

Eria Partners İstanbul'da yeni ofis projelerine bakıyor!

Eria Partners, Antalya Lara'da geliştirdiği Terra City AVM ve Levent'te eski Renault arazisi üzerinde geliştireceği ofis projesinin ardından yeni ofis projelerine sıcak bakıyor

 



Bu yıl içinde Levent'te ofis projesine başlayacak ve Antalya'daki Terra City projesini 2011'de bitirecek olan Eria Partners, İstanbul'un merkezi yerlerindeki ofis projeleriyle ilgileniyor.

2007 yılında Amerikalı sigorta şirketi Prudential'ın emlak yatırımları için oluşturduğu Pramerica fonu ile yapılan ortaklıkla Türk işadamı Aytek Şavkan tarafından kurulan Eria Partners, Antalya Lara'da geliştirdiği Terra City AVM ve Levent'te eski Renault arazisi üzerinde geliştireceği ofis projesinin ardından yeni ofis projelerine sıcak bakıyor.

Eria Partners kurucularından Aytek Şavkan ve Frithjof Fuchs bu yılın üçüncü çeyreğinde başlaması planlanan Levent ofis ve rezidans projesinin ardından İstanbul'un merkezi yerlerinde başka ofis projeleri ile de ilgilendiklerini söyledi. Arsa fiyatlarının merkezi yerlerde çok yükseldiğini, arsa sahiplerinin krizden etkilenmedikleri ve fiyatları hala çok yüksek tuttuğunu da dile getiren Şavkan, özellikle de Avrupa Yakası'nda arazi baktıklarını kaydediyor.

Fonun Ortadoğulu yatırımcıları da Türkiye'ye özel önem veriyor. Şavkan, son dönemde Premarica'nın Türkiye için oluşturduğu fonun yatırımcıları arasında Ortadoğulu yatırımcıların daha fazla yer aldığını söylüyor.

Pramerica'nın dünyada 44 milyar dolar büyüklüğünde yatırımları olduğunu hatırlatan Şavkan, Ortadoğulu yatırımcıların Türkiye'deki projelerle ilgilendiğini, ofis projelerine de özellikle ilgi gösterdiklerini kaydediyor. Şavkan ayrıca Pramerica'da Türkiye için oluşturduğu fonun yüzde 65-70'inin Ortadoğulu yatırımcılardan oluştuğunu da vurguluyor. Pramarica'nın 2 yıl içinde 1 milyar euro yatırım yapmayı hedeflediğini bekirten Fuchs ise 150 milyon euroya mal olacak Terra City ve 300 milyon euroya mal olması beklenen projelerle birlikte bu hedefin yarısını hayata geçirdiklerini, kalan bölümde ise özellikle ofis projeleriyle ilgilendiklerini kaydediyor.

TerraCity ve Levent ofis projelerini hedeflenen yatırım tutarı: 500 milyar dolar
Eria'nın 2 yıl içine hedeflediği yatırım miktarı: 1 milyar dolar

Ortadoğulu yatırımcı yer bakıyor
Eria Partners kurucularından Aytek Şavkan ve Frithjof Fuchs, Pramerica'nın Türkiye için oluşturduğu fonun yatırımcıları arasında Ortadoğulu yatırımcıların ağırlıkta olduğunu ve İstanbul'daki projelere ilgi gösterdiklerini söyledi.
Dilek Taş/Sabah Emlak


Geri Dön