25 / 04 / 2024

Erman Ilıcak: İmar riski olmayan arsalar yaratılmalı!

Erman Ilıcak: İmar riski olmayan arsalar yaratılmalı!

Türkiye'nin gayrimenkul platformu GYODER'in Samsun' da gerçekleştirdiği zirvede konuşma yapan Erman Ilıcak, "Türkiye henüz istediğimiz seviyede değil. Ekonomiyi büyütmek ve yeni iş alanları yaratmak gerekiyor...





Türkiye'nin gayrimenkul platformu GYODER'in Samsun'da gerçekleştirdiği zirvede konuşma yapan Erman Ilıcak, "Türkiye henüz istediğimiz seviyede değil. 


Ekonomiyi büyütmek ve yeni iş alanları yaratmak gerekiyor. Bunları gerçekleştirmeden gayrimenkul sektörünü büyütmemiz mümkün değil. Samsun'da mega projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Bunun için de imar riski olmayan arsaların yaratılması ve geliştirilmesi kaçınılmaz. Samsun'un çok ciddi stratejik avantajları bulunuyor. En önemlisi de konumu itibari ile lojistik ve çalışma gücü. 

Karadeniz'in en önemli ticaret limanlarından biri olan şehir, başta Rusya olmak üzere birçok Erman Ilıcak ülke ile direkt ticari ilişki içerisinde. Özellikle Rusya, Türkiye'nin ithalatında ilk sıralarda yer alıyor. Hem Türkiye hem de Samsun olarak Rusya ile ilişkilerimizi daha geliştirmeliyiz" diye konuştu. Rapor paylaşıldı Zirvede, Samsun'un potansiyelini ortaya çıkarmak ve katma değer sağlamak amacıyla; GYODER ve İstanbul Ticaret Üniversitesi-Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle hazırlanan "Samsun Gayrimenkul Sektörü Değerlendirme ve Öngörüler Raporu" da katılımcılarla paylaşıldı. 


Posta Gazetesi 


Geri Dön