19 / 04 / 2024

Ertan Şahin'in verdiği tapular iptal olabilir!

Ertan Şahin'in verdiği tapular iptal olabilir!

Belediyenin düzenleme ve ortaklık payından kanun dışı çıkan plansız alanların satışından sonra imar düzenlemesi ile yerleşime açılması neticesinde de verilen tapuların kanunen iptal edilebileceğini dile getirdiler.



Ertan Şahin'in göreve geldikten sonra fazlaca reklamını yaparak dağıtmakla övündüğü tapular iptal olabilir! İmar planlarından meydana gelen konut ve iş yerlerine ait belediye tarafından özel ve tüzel kişilere verilen tapuların her an iptal edilebileceği iddia edildi. 


60 bin kişilik olarak ihale edilen ancak kaçak yapılardan dolayı 120 bin kişi olarak gerçekleşmiş imar revizyon planlarının iptal edilmesinin ardından iptal edilen revize imar planları dahilinde kalan tüzel ve özel kişilere verilen tapu belgelerinin iptal edilebileceğini dile getiren konunun uzmanları 18'inci madde ile Belediyenin düzenleme ve ortaklık payından kanun dışı çıkan plansız alanların satışından sonra imar düzenlemesi ile yerleşime açılması neticesinde de verilen tapuların kanunen iptal edilebileceğini dile getirdiler.


Batı Karadeniz Gazetesi


Geri Dön