19 / 04 / 2024

Erzurum dev bilim parkı ile cazibe merkezi olacak!

Erzurum dev bilim parkı ile cazibe merkezi olacak!

Erzurum Büyüksehir Belediye ile Atatürk Üniversitesi, Bilim-Müze-Doğa-Tarih ve Eğitim Parkı Projesi ve İsletilmesine ilişkin işbirliği yapıyor. Park, her yaş grubunu içerecek, halka açık ve Erzurum için çekim noktası oluşturacak.



Erzurum Büyüksehir Belediye ile Atatürk Üniversitesi, Bilim-MüzeDoga-Tarih ve Eğitim Parkı Projesi ve İsletilmesine ilişkin işbirliği yapıyor. 

"Anadolu'nun zirvesinden tüm dünya insanlarına" sloganıyla hazırlanan proje İle Erzurum, bir zirve kenti olarak dünya arenasında yerini alacak. 


Proje gerçekleştiğinde Erzurum, mutlaka görülmesi gereken yerler sıralamasında; Türkiye'de ilk 3'de, Avrupa'da ilk 10'da, Dünyada ise ilk 100'de olacak. 


Bilim, kültür, doğa ve rekreasyon odaklı, her yaş grubunu içerecek, halka açık ve Erzurum için çekim noktası oluşturacak bir etkinlik parkı olarak planlanan proje içerisinde; meydanlar, kafeler, yeşil alanlar, yapılar, su ve ulaşım öğeleri ile bir kentsel doku oluşturan Parkta; Kar Tanesi Kış Müzesi, Kar Parkı, Astronomi Müzesi, Gökyüzü Parkı, Sayılar Müzesi, Matematik Parkı, Deprem Müzesi ve Kongre oteli yer alacak. 


Bu projeyle, Erzurum'un, bilimde, eğitimde, sanayide, teknolojide, kültürde, sanatta ve sporda dünya sıralamasında üst seviyelerde yerini alması ve cazibe merkezi olması hedefleniyor. Hazırlanan bu projeyle, bir yandan mevcut tarihi eserleri ile adeta açık hava müzesi olan Erzurum'da, tarihimiz ve kültürümüz anlatılırken, diğer yandan da insanoğlunun her an karşı karşıya olduğu yer ve gök doğa olayları ile hayatımızı anlamlandıran sayılara farklı bir pencereden bakılması sağlanacak. 


Star EK


Geri Dön