26 / 04 / 2024

Erzurum Müftülüğü hizmet binasının temeli atıldı!

Erzurum Müftülüğü hizmet binasının temeli atıldı!

Bakan Akdağ ve Çelik ile Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, Erzurum Müftülüğü hizmet binası ve çok amaçlı konferans salonunun temelini attı



Devlet Bakanı Faruk Çelik, "Bugün dünyanın inanca, İslam'ın kucaklayıcı o hoşgörü anlayışına çok ihtiyacı var" dedi.

Bakan Çelik ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Erzurum'da, İl Müftülüğü hizmet binası ve çok amaçlı konferans salonunun temel atma törenine katıldı.

Çelik, törende yaptığı konuşmada, 3 kıtada hüküm süren Osmanlı Devleti'nin gittiği yerlere adalet, hak ve hakikati götürdüğünü, herkesin bu sayede barış ve huzur içinde özgür olduğunu belirterek, 20 yüzyılda, pozitivist akım olan akılcı dünya görüşünün ortaya atılmasının ardından bu durumun değiştiğine dikkati çekti.

Akılcı dünya görüşü ile "akıl her şeyi bilir, akılla her şey çözülür. Maneviyatta neymiş" sorularının çok sorulduğu bir sürecin başlamasıyla birlikte özgürlük, huzur ve kardeşlik ortamının bozulmaya başladığını anlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Medeniyet adına, insanlık adına her şey çok daha güzel olacaktı. Birçok bilimsel icatlar vardı. Ama 20. yüzyıl, yüzyıllar içerisinde en vahşi yüzyıl oldu, en çok insanların katledildiği yüzyıl oldu, kan ve göz yaşı yüzyılı oldu. İnsanların birbirini boğazladığı yüz yıl oldu. Balkan savaşları 20. yüzyılda oldu, 1. ve 2. dünya savaşları 20. yüzyılda oldu. Birçok bölgesel çatışmalar da 20. yüzyıla damgasını vurdu. Yani huzur gelecekti ama tam tersine huzursuzluk dünyayı kapladı. Bununla kalmadı, ecdadımızın yaptığı bütün eserler insanlığa hizmet olsun diye sunulan eserler yakıldı, yıkıldı, bombalandı."

"BARIŞ DİNİ İSLAMI, TERÖRE ALET ETMEYE ÇALIŞIYORLAR"
Dünyada yaşanan sıkıntıların çözümü için herkesin birlikte düşünmesi gerektiğini ifade eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün dünyanın inanca, İslamın kucaklayıcı o hoşgörü anlayışına çok ihtiyacı var. Bunu öyle tahmin ediyorum ki, yapılan konuşmalar, televizyon programları, cadde sokaklarda yaşananlar, gençliğin durumu ve dünyadaki çatışmacı anlayış çok net olarak gösteriyor. Çok ihtiyaç var, İslam'ın rahmetine. Birileri kişisel menfaatleri için yalan yanlış birçok ifadeleri televizyonlarda kullanıyor. Birileri barış dini İslamı teröre alet etmeye çalışıyor. Bunları dikkatle izlemeniz gerekiyor. Bunların tedavisinin nasıl olacağını hep beraber düşünmemiz gerekiyor. Bu manada Diyanet İşleri Başkanlığına çok büyük görevler düşüyor. Bizlere düşen görevi biz yerine getirdik ve 17 bin 541 yeni kadroyu ihdas ettik, Diyanet İşleri Başkanlığımıza. İnşallah, 14 binini en kısa sürede atayacağız ve içerisinde boş bulunan kadroları dolduracağız. Böylece hizmetleri yurt sathına yaymış olacağız."

Çelik, ayrıca dün TBMM'de kabul edilen yasa ile Diyanet İşleri Başkanlığı personeline yönelik uygulanan ayrımcılığın da ortadan kalktığını belirterek, "Diyanet İşleri Başkanlığı, teşkilat yasası olmayan kurumdu ve bir üvey evlat muamelesi zımnen görüyordu. Bu ayrımcı anlayış dün sona erdi" diye konuştu.

"AHLAKİ DEĞERLER YIPRATILDI"
Sağlık Bakanı Recep Akdağ da Erzurum Müftülüğünün yeni hizmet binasının bölgede önemli hizmetler vereceğine inandığını ifade etti.

Bu tesisin manevi doğuşlara "ebelik" edeceğini dile getiren Akdağ, "Müftülüğün yeni hizmet binasının tamamlanmasıyla insanımızın ahlaki gelişimine katkı verecek tesis oluşmuş olacak. İnanıyoruz ki, insanlığın yaşadığı sıkıntıların kaynağında ahlaki değerlerin yıpratılması büyük bir yer tutmaktadır.Ahlaki değerlerin doğru şekilde öğretilmesi ve yaşanması için Diyanet İşleri Başkanlığımız yoğun çaba içerisinde" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu da TBMM'de kabul edilen yasanın teşkilatları açısından önemine dikkati çekerek, "Bu yasa 100 bini aşkın personelimizin hizmet heyecanını çok daha ileriye taşıyacaktır" dedi.

Kuranı Kerim ve duaların da okunduğu törende, daha sonra Bakan Akdağ ve Çelik ile Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, Erzurum Müftülüğü hizmet binası ve çok amaçlı konferans salonunun temelini attı.
AA


Geri Dön