25 / 04 / 2024

Erzurum Sağlık Kampüsü'nün inşaatı 2018'de bitecek!

Erzurum Sağlık Kampüsü'nün inşaatı 2018'de bitecek!

Erzurum İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, yapımı devam eden Sağlık Kampüsü hakkında önemli bilgiler verdi. Sağlım Kampüsü' nün 2018 yılında tamamlanacağını belirten Vançelik," Erzurum sağlığın merkezi olacak" dedi.



Erzurum İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, Sağlık Kampüsü ile Erzurum'un sadece Türkiye'de değil diğer ülkeler arasında da sağlık merkezi olacağını belirtti. Sağlık Kampüsü ile Azerbeycan, İran, Gürcistan gibi ülkelerden Erzurum'a hasta beklediklerini ifade eden Vançelik, ayrıca Türkiye Cumhuriyetleri'nde de hastaların şehre akın edeceğini kaydetti. Yapımı devam eden projenin milyonlarca lira değerinde olduğuna dikkat çeken Vançelik, "Sağlık Kampüsümüzün yapımı devam ediyor. Erzurum sağlık turizmi hakkın da bu gün yeterince yüksek bir konumda değil. Yapımı süren Sağlık Kampüsü'nün tamamlanıp hizmete açılmasıyla birlikte Erzurum'da sağlık turizmi ivmesi yükselecek. En çok hastayı Azerbaycan ile Nahcivan'dan bekliyoruz. Erzurum'a Türki Cumhuriyetler'den yoğun talep olacak. Kardeş ülkelerden Erzurum'a tedavi için gelecekler. Takdir edersiniz ki bahsettiğimiz projeler milyonlarca değerinde. Son olarak geçen yıl itibariyle ihale yapıldı ve iş artık projeyi alan firmada. Hazırlıklar devam ediyor. Eğer inşaat alanına giderseniz orada vinçlerin falan çalıştığını görürsünüz. 2 yıl içinde de projenin bitmesini bekliyoruz. Yani iptallerin en büyük sebebi yasaklı hale gelmesidir. Bu yüzden yasaklı hale gelen kişilere devlet olarak iş veremiyorsunuz. Yapılan ihaleler bu yüzden iptal edildi. İnşallah bu proje ile Erzurum sağlıkta merkez haline gelecek" diye konuştu. 


FİRMAYA YASAK GELDİ İHALE İPTAL OLDU 


Yargıtay'ın firmayı alan müteahhite yasak koymasıyla ihalenin iptal olduğunu aktaran Vançelik, işin bu nedenden dolayı sarktığını kaydetti. Olayın Sağlık Bakanlığı ile bir alakasının bulunmadığını dile getiren Vançelik, "İhaleyi alan müteahhite yasak koyan Yargıtay, ihaleyi de iptal etti. Böyle bir şanssızlık yaşadık. Bunun devamında bir ihalenin açılıp sonuçlanması aylar alıyor. Bu iş bu yüzden sarktı. İhalelerin daha önce iptal edilmesinin sebebini Sağlık Bakanlığına bağlıyorlar. Ancak bunun Bakanlıkla bir alakası yok. İptal kararını Yargıtay verdi. İhaleyi alan mütahite yasak koyan Yargıtay ihaleyi de iptal etti. Böyle bir şanssızlık yaşadık. Bunun devamında bir ihalenin açılıp sonuçlanması aylar alıyor. Bu iş bu yüzden sarktı. Ama İnşallah 2 yıl içerisinde tamamlanıp hizmete girecek" dedi. 




Yenigün


Geri Dön