24 / 04 / 2024

Erzurum Yakutiye'deki dönüşümde 7 bina yıkıldı!

Erzurum Yakutiye'deki dönüşümde 7 bina yıkıldı!

Yakutiye Belediyesi, 2016 yılının ilk yıkımını gerçekleştirdi. Hacıcuma Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 7 adet bina belediye araçları tarafından yıkıldı. Ali Korkut, Hacıcuma - Taş Mescit - Kadana'daki dönüşümde yapım süreci Nisan'da başlayacak.



Yakutiye Belediyesi, 2016 yılının ilk yıkımını gerçekleştirdi. Hacıcuma Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 7 adet bina belediye araçları tarafından yıkıldı. Ali Korkut, Hacıcuma - Taş Mescit - Kadana mahallelerini içerisine alan dönüşüm projesi çerçevesinde Nisan ayında yapım sürecinin başlayacağını hatırlatarak "Erzurum'un merkezini harabeden temizleyip, güzel bir görünüme kavuşturacağız" dedi.


Erzurum  Merkez Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında Hacıcuma - Taş Mescit, Kadana, Narmanlı Mahallesi'nde 7 adet bina sökümü yapıldı. 2016 yılında ilk yıkımı gerçekleştiren belediye ekipleri, ay içerisinde alanın tamamının binalardan ve enkazdan temizleneceğini belirtiyorlar. Belediye Başkanı Ali Korkut, bir bölümü Mahallebaşı semtine kadar inen proje kapsamında Erzurum'un en prestijli bölgesinin harabeden, estetik görünüme kavuşacağını söyledi.


Belediye Başkanı Ali Korkut, "Hacıcuma - Taş Mescit, Kadana ve Narmanlı'nın bir bölümünü içerisine alan kentsel dönüşüm projemiz, bu yıl yıkımdan yapım sürecine girecektir. Erzurum'un en gözde semti olan alanda konumuna ve tarihi kimliğine uygun bir yapılaşma gerçekleştireceğiz. Kat yoğunluğuna boğmadan, şehrin tarihi siluetinin izlenebildiği yoğunlukta bir yapılaşma gerçekleştireceğiz" dedi. 


Erzurum Pusula Gazetesi


Geri Dön