19 / 04 / 2024

Erzurum'da dev projeler hayata geçecek!

Erzurum'da dev projeler hayata geçecek!

Çalık Holding'in CEO'su Abiş Hopikoğlu, Dr. Dündar Özbaylar ile birlikte yeni bir Erzurum için yol haritası çizdi. Erzurum'a Hava Alanı yolu üzerinde 2 bin 500 dönümlük serbest bölgenin kurulacağı belirtildi.



Türk ekonomi devi Çalık Holding'in CEO'su Erzurumlu Abiş Hopikoğlu, Erzurum'un kalkınması adına Erzurumlu hemşehrisi Dr. Dündar Özbaylar ile birlikte yeni bir yol haritasını çizdi. Erzurum'a Hava Alanı yolu üzerinde 2 bin 500 dönümlük serbest bölgenin kurulacağını açıklayan Dr. Özbaylar, 'Erzurum için devrim niteliğindeki projeyi hayata geçireceğiz' müjdesini verdi. 


Ticaret hamlesi İran'a açılacak 

Çalık Holdingce bağlı Gap inşaat Yatırım ve Dış Tic. A.Ş/de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Abiş Hopikoğlu, Kuzey, Güney ve Doğu hattının merkezindeki Erzurum'un, serbest bölgeyle taçlanacağını açıkladı. Hopikoğlu, 'Bölgenin kalkınmasının en önemli ayağı serbest bölgelerin oluşturulmasına bağlıdır, özellikle Kars - Edirne hızlı tren güzergahı üzerinde kurulacak olan serbest bölgeleri hesaba kattığımızda Kuzey, Güney ve Doğu hattının merkezindeki Erzurum, böyle bir serbest bölgeyle taçlanır, cazip bir ticaret merkezi olur. Bu yatırımlar sağlanırsa emin olunuz ki, bölgeye ciddi anlamda yatırım yapacaklardır. Çünkü Almanya'daki bir fabrikanın Çin 'e giderken bir kaygısı var, bütün üretim maliyetlerini hesaplarken, ulaşım maliyetini de en birincil hesaba katıyor. Erzurum'un ticarete açılan pencere hamlesi Iran 'a açılacak ve Orta Doğu'da şekillenecek yeni yol haritalarını da dikkate aldığımızda, serbest bölgenin bu cazibe merkezinin önündeki en önemli yatırım unsuru ve tetikleyici unsur olacak. Bu cazibe merkezi projesini Erzurum'da hayata geçirdiğimizde Erzurum, gümrüksüz serbest bölge şartlarındaki vergi avantajlarını da kullanacağı cazip bir yer olursa, söylemin dışında pratikte de çok büyük karşılık bulacaktır. Erzurum 'un gelişmesi adına gerekli olan yatırımların ivedilikle hayata geçirilmesi için politikacılarımızın cesur adımlar atarak Erzurum'a pozitif ayırımcılık yapılmasını sağlanmalıdır. Yatırımcı kazanacağı kar edeceği işe yatırım yapar, bu sebeple reel sonuç alabileceği şartlar sağlanmalıdır.' dedi. 


Doğu'nun altın ticaret merkezi Erzurum olacak 

Erzurum'da serbest bölgenin temellerini Hava Alanı yolu üzerindeki 2 bin dönümlük arazi üzerinde temelleri atmayı başardıktan sonra gelişmesi için Erzurum'un ticaretin merkezi olması için bütün olanaklarını kullanılması adına devrim niteliğinde büyük bir yatırım projenin hazırlandığını açıklayan Dr. Dündar Özbaylar ise,' Cazibe merkezi çalışmalarına katkı için serum fabrikası kurmak isteyen firmalar serbest bölgenin temellerini attılar. Yapılan projeyi Bakanlar Kurulunda Serbest Bölgenin kanun taslakları fizibilite, projeleri hazırlandı. Ülkemizin önemli, değerli iş adamı Abiş Hopikoğlu'nun iştirakiyle Erzincan -Bayburt Trabzon Tren yolu hattı Serbest bölge sebebiyle Erzurum-Trabzon hattına dönüşecek. 2 Bin 500 dönümlük arazi üzerine kurulacak Serbest Bölge Erzurum için devrim niteliğinde dev bir projeyi hayata geçirmiş olacağız. Tek düşüncemiz Erzurum'un ticaret üssü konumuna gelmesidir. ' dedi.



Erzurum Pusula Gazetesi


Geri Dön