26 / 04 / 2024

Erzurum'da kullanılmayan 5 katlı bina çöktü!

Erzurum'da kullanılmayan 5 katlı bina çöktü!

Erzurum'un Yakutiye ilçesindeki binanın çökmesi sebebiyle çevredeki binalarda oturan bazı vatandaşlar tedbiren evlerinden tahliye edildi.



Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesinde kullanılmayan 5 katlı bina çöktü, olayda kimse yaralanmadı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ilçenin Şükrüpaşa Mahallesi'nde bulunan İlhami Akkuş'a ait bina, akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir sebeple çöktü.

Olay üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibinin yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri geldi.

Gelen ekipler tarafından yapılan incelemede kullanılmadığı anlaşılan binanın çevresi polislerce güvenlik şeridine alınıp, vatandaşların bölgeye yaklaşmasına izin verilmedi. 

Daha sonra AFAD görevlileri, her ihtimale karşın çöken binada arama yapmak için gerekli sessizliğin sağlanmasından sonra arama kurtarma köpekleri ile bir süre enkazda arama yaptı.

Aramalar sonucu enkaz altında kalan veya yaralanan kimse olmadığı belirlendi.

Binanın çökmesi nedeniyle çevredeki binalarda yaşayan bazı vatandaşlar da ekipler tarafından tedbiren evlerinden tahliye edildi. 5 sene önce kentsel dönüşüm projesi sebebiyle boşaltıldığı belirtilen binanın çökmesi dolayısıyla vatandaşlar da endişeli anlar yaşadı.

Olay yerine gelen binanın sahibi İlhami Akkuş, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Burası 40 senelik bina, 5-6 sene önce yine bir çatlak oluşmuştu ve belediye tarafından kentsel dönüşüm kapsamına alınmıştı." diye konuştu.

Akkuş, ilk çatlak oluştuktan sonra boşalttıkları binanın 5 senedir boş olduğunu söyledi.

"Deprem oluyor sandık" 

Mahalle sakinlerinden Sait Çiğdem de yıkılan evin yan sokağındaki bir evde oturduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Saat 22.00 sıralarında evde otururken bir ses geldi. İlk başta korktuk, şaşırdık, ne olduğunu bilemedik ve sonra şiddetli gürültü devam etti, deprem oluyor sandık, çocuğu aldım dışarı çıkarken baktım sallanmıyoruz. Ben eşimi ve çocuğu evin önüne bırakıp yıkılan evin yanına geldim. Orada oturan birisi vardı, ona içeride birisi var mı diye sordum, 'kimse yok' dedi. Ben tekrar eve koştum baktım çöken binanın yanında 2 katlı bir ev var, çöken bina yüzünden onun duvarı da yıkılmıştı. O evde oturanlara ihtiyaçları karşılayacak malzemeler alıp onları evlerinden çıkardık. Çöken binanın etrafı toz dumandı, içeri girip 'kimse var mı' diye seslendik, ses gelmedi, sonra itfaiyeye haber verdik."

Çiğdem, 3 senedir aynı mahallede oturduğunu ve çöken binaya giren çıkan kimseyi görmediğini anlatarak, enkaz altında kalan kimse olmadığını dile getirdi.

Ekiplerin alandaki çalışmaları tamamlandı.
 


Geri Dön