25 / 04 / 2024

Esen Plastik deney hizmetleri vermek için laboratuvar kurdu!

Esen Plastik deney hizmetleri vermek için laboratuvar kurdu!

Esen Plastik A.Ş, Türkiye Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından onaylanan 'akreditasyon belgesi' ile kendi bünyesinde akredite deney hizmetleri vermek üzere kurduğu yeni laboratuvarlarını hayata geçirdi.




Esen Plastik A.Ş, Türkiye Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından onaylanan 'akreditasyon belgesi' ile kendi bünyesinde akredite deney hizmetleri vermek üzere kurduğu yeni laboratuvarlarını hayata geçirdi.  Adana  Fabrikası'nın yanı sıra İzmir'de bin metrekare alan üzerinde kurulu ek fabrika tesisini tamamen 'akredite laboratuvarı' için tahsis eden Esen Plastik, böylece sektöre yepyeni bir hizmet sundu. 

Akreditasyon belgesinin en önemli özelliğinin, yeni laboratuvarlarda yapılacak deney ve sonrası verilecek raporun, dünyanın her yerinde geçerli olması olduğu belirtildi.


Sektöre de hizmet verecek

Öncelikle kendi ürünlerinin deneylerini TS EN ISO/IEC 17025 akreditasyon standardına uygun olarak test etmek ve belgelendirmek üzere yola çıkan Esen Plastik, Ege Bölgesi ve Türkiye'de bulunan plastik sektöründeki firmaların da test ve deneylerini yaparak, ürünlerinin dünya standartlarına uygunluğunu, vereceği akredite rapor ile belgeleyecek.

Esen Plastik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eren Esen, TÜRKAK'a yapılan akreditasyon başvurusu ile çalışmalarına başlanan laboratuvarların akreditasyon standardına uygun modern teknoloji ile donatılarak geniş bir yerleşim alanında hazırlandığını belirterek, "Artık ürünlerimizin kalite kontrolü, bağımsız akredite laboratuvarlarımız tarafından yapılacak. Laboratuvarlarımız, plastik sektörüne yönelik başka firmalara da belirli bir ücret karşılığında hizmet vererek, ürünlerinin dünya standartlarına uygunluğunu test edecek. Bu sektör için önemli bir hizmet" diye konuştu. 


Yeni Asır


Geri Dön