26 / 04 / 2024

Esenkent Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Esenkent Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Esenkent Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Anonim Şirketi, Erkan Zan Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 10 milyon TL sermaye ile 20 Ağustos'ta Esenyurt, Gökevler Mahallesi, 2312 Sokak'ta kuruldu.



Esenkent Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Anonim Şirketi, Erkan Zan Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 10 milyon TL sermaye ile 20 Ağustos'ta Esenyurt, Gökevler Mahallesi, 2312 Sokak'ta kuruldu.


Esenkent Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Anonim Şirketi iş konusu; 1- Gayrimenkul alım satım kiraya vermek 2- İnşaat yapımı ve inşaat malzemesi satışı yapabilir 3- İnşaat ile ilgili mal satışı, alımı, ithalatı ve ihracatı yapabilir 4- Yurt içinden ve yurt dışından resmi ve özel sektöre ait binalar, arsalar, inşaat ve taşınmazları kiralama, kiraya vermek ihalelere girmek, teklifler vermek, satmak,almak, işletmek ve gerektiğinde devretmek 5- Yurt içinden ve yurt dışında konusu ile ilgili taşeronluk hizmeti bulunmak, 6- Şirket bu maksat ve mevzuunu gerçekleştirmek için;  a) Kollektif Şirketler hariç yeni şirketler kurabilir, kurulmuş ve kurulacak şirketlere ortak olabilir, yeni ortaklar alabilir.Aynı neviden şirketlerle birleşebilir. kurulu diğer şirketlerin hisselerini alabilir.bunlara ilişkin mukaveleleri akdedebilir. b) Şirket maksat mevzuunu gerçekleştirebilmek için hertürlü emtianın ithalat, ihracatını yapabilir. c) Şirket amacına uygun menkul ve gayrimenkul mallar, gayri maddi haklar iktisap eder. hertürlü menkul ve gayrimenkul malları dilediği şekil ve şartlarda takyidatlı ve takyidatsız alabilir,satabilir, kiralayabilir,kiraya verebilir,şirket maksat çalışma konularını gerçekleştirmek için alım,inşa,trampa,bağış şeklinde gayrimenkul edinebilir, satabilir veya bunları başkalarına kiraya verebilir. Şirket leh ve aleyhine irtifak, intifa sükna şüra, tevhit ifraz hakları tesis edebilir. bunlar üzerinde hertürlü tasarrufta bulunabilir, parsellere ayırabilir, birleştirebilir, rehin , ipotek, kefalet sözleşmeleri, işletme rehni tesis edebilir, alabilir, verebilir ve sair hakları tesis edebilir, kabul edebilir feshedebilir. d) Şirket konusu ile ilgili olarak yurt içinden ve yurt dışından kısa,orta ve uzun vadeli krediler ile fon kaynaklı Yatırım ve işletme kredileri temin edebilir. Bu kredilere karşılık olarak ipotek teminat rehin ve kefalet verebilir. Şirket gerek yurt içinden gerekse yurt dışı bankalar, finans kurumlarından her türlü kredi talebinde bulunabilir. Gerekli sözleşme ve kambiyo taahütlerini asıl borçlu,keşideci, avalist müşterek borçlu müşterek müteselsil kefil veya sair sıfatlarla imzalayabilir.Şirket ayrıca sahibi bulunduğu veya bulunacağı bilcümle taşınır yada taşınmaz mallarını, kısmen  veya tamamen gerek şirketin kendi borçları ve gerekse herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin borçları için herhangi bir banka lehine veya gerçek ve tüzel kişi lehine ipotek-rehin tesis edebilir.verebilir.     e) Şirket ihtiyacı olan bilumum motorlu, motorsuz ve iş makinalar yurt içinden ve yurt dışından satın alabilir, kiralayabilir veya ihtiyaç fazlasını satabilir. Yukarda gösterilen konulardan başka ileride şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere girişilmek istendiği takdirde yönetim kurulu kararı alınır. Genel kurulun onayından geçtikten sonra şirket Türk Ticaret Kanunu'nun ilgili hükümlerinide yerine bu işleri de yapabilir.     


Esenkent Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Anonim Şirketi adres: Esenyurt, Gökevler Mahallesi, 2312 Sokak, No:8 


Geri Dön