24 / 04 / 2024

Esenler Belediyesi 2016 faaliyet raporu kabul edildi!

Esenler Belediyesi 2016 faaliyet raporu kabul edildi!

Esenler Belediyesi’nin 2016 yılını kapsayan "Yıllık Faaliyet Raporu" kabul edildi. Faaliyet raporunun sunumunu Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yaptı.




Esenler Belediye Meclisi’nin 5. Seçim Yılı 4. Dönem Meclisi Nisan ayı toplantılarının ikinci birleşiminde Esenler Belediyesi’nin 2016 yılını kapsayan Yıllık Faaliyet Raporu görüşüldü. Esenler Belediye Meclis Salonu’nda Meclis Başkanı Murat Gülkıran’ın başkanlığında yapılan toplantı, Esenler Belediyesi'nin son 7 yılda yapılan hizmet ve yatırımların anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle başladı. Gösterimin ardından CHP Grubu adına Mustafa Usta söz aldı ve yıllık faaliyet raporu hakkında görüşlerini dile getirdi.

 

VATANDAŞTAN ESENLER BELEDİYESİ'NE TAM NOT


2016 Yılı Faaliyet Raporu ile ilgili olarak meclis üyelerine sunum yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçede yapılan sosyal, kültürel ve kentsel dönüşüm çalışmalarına değindi. Faaliyet raporlarını kendilerini hesaba çektikleri dönemler olarak tanımlayan Başkan Göksu, "Her çarşamba ve her cuma, Halk Günü ve Halk Meclisi'nde milletin karşısına çıkıyorum, 'hesap vermeye geldim' diyorum. Ayrıca faaliyet raporları öncesinde kamuoyu araştırmaları yaptırıyoruz. Bu sene Esenler halkının yüzde 89'u Esenler Belediyesi'nin faaliyetlerine tam not vermişler, çok beğeniyoruz demişler. Hedefimiz bu başarı oranını, memnuniyet oranını yüzde 100'e ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.



GÖKSU: BİZ VATANDAŞA HAYIR DİYEMEYİZ


Esenler Belediyesi'nin halk için 'hacet kapısı' olduğunu ifade eden Başkan Göksu, "Bütün mesai her zaman arkadaşlarıma şunu söylüyorum; Esenler'den hiç bir insana bizim belediyemizde hayır kelimesi söylenmeyecek. Bizim görevimiz vatandaşa evet demek. Bugün git, yarın gel diyemeyiz. Bize geleceklerini emanet edenlere asla ihanet edemeyiz" diye konuştu.

 

ESENLER'DE 'DAHA'LAR DÖNEMİ BAŞLIYOR


Esenler Belediyesi'nin üç temel misyonunun; adalet, hamilik ve hadimlik olduğunun altını çizen Başkan Göksu, şunları söyledi:

 

 "Esenler'de gelmek istediğimiz noktaya hamd olsun geldik. Bundan sonra Esenler'de artık 'daha'lar dönemi başlıyor. Daha yaşanabilir,  daha güvenli, daha kaliteli, daha huzurlu, hep dahalar ile tarif edeceğimiz yeni bir tanımlama yapmamız gerekiyor."   

 

Başkan Göksu, konuşmasını, son bir yılda hizmete açılan ve aralarında Esenler Stadyumu, Esenler Vergi Dairesi, Esenler İyilik Kapısı, Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Sanat Merkezi'nin bulunduğu 14 eser ile Esenler Belediyesi'nin hayata geçirmeyi planladığı projeleri ve projelerin hangi aşamalarda olduğunu anlatarak tamamladı.



FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ


Başkan Göksu’nun konuşmasının ardından 2016 yılı Faaliyet Raporu oylamaya sunuldu. CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Usta'nın red oyu verdiği Esenler Belediyesi 2016 Yılı Faaliyet Raporu, oy çokluğu ile kabul edildi.



Esenler Belediyesi



Geri Dön