25 / 04 / 2024

Esenler depreme hazırlanacak!

Esenler depreme hazırlanacak!

Esenler Kent Konseyi'nde yarın bir şehrin depreme nasıl hazırlandığını anlatılacak. Seminere Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener katılacak.



Dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinde yer alan Türkiye'de, ölçümlerin yapılmaya başladığı 1900 yılından bu yana en şiddetlisi 7.9 olarak kaydedilen 90 büyük depremde, resmi verilere göre 82 bin 372 vatandaşımız hayatını kaybetti, on binlerce insanımız da yaralandı. Böyle bir acı tablo karşısında, unutulmaması gereken bir gerçek var ki o da, ülkemizin gündeminin ilk sırasında her zaman "deprem" olmalı. Deprem gündemi, ulusal ve uluslararası gelişmeler, siyasi polemikler ve ekonomik değişimlerin gölgesinde kalmadan hep ilk sıradaki yerini korumalı.


Depremi her zaman milli bir mesele olarak ele alan ve deprem hazırlıklarını tüm faaliyetlerinden öncelikli gören Esenler Belediyesi, Kent Konseyi'nin son toplantısında da "Deprem Hazırlıkları"nı masaya yatırıyor. Toplantıda Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu "Bir şehir depreme nasıl hazırlanır?" başlığı altında, ilçede bu konuda yürütülen faaliyetleri Kent Konseyi üyelerine anlatacak. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener de şehirlerin depreme nasıl hazırlanması gerektiği konusunda bir sunum yapacak. 

          

Esenler'deki deprem hazırlıklarını ve Esenler özelinde bir şehrin depreme nasıl hazırlanması gerektiğinin anlatılacağı Esenler Kent Konseyi toplantısında kuruluşunuzdan bir arkadaşımızı aramızda görmekten mutluluk duyar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.     


Geri Dön