29 / 03 / 2024

Esenler Havaalanı Kentsel Dönüşüm Konutları bugün teslim edilecek!

Esenler Havaalanı Kentsel Dönüşüm Konutları bugün teslim edilecek!

Türkiye'deki kentsel dönüşüm hamlesinin başladığı Esenler'de mutlu sona gelindi. Tapu ve anahtarlar, bu mahalleden Türkiye'deki kentsel dönüşüm seferberliğini başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün verilecek.




Türkiye'deki kentsel dönüşüm hamlesinin başladığı Esenler'de mutlu sona gelindi. 5 Ekim 2012'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde törenle yıkımlarına başlanılan mahallede, tüm hukuki prosedürlerin yerine getirilmesinin ardından 24 Mayıs 2014'te temeli atılan konutların yapımı tamamlandı. Esenler Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü ve inşaatını Emlak Konut GYO'nun üstlendiği Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2 bin 428 konut ve işyeri inşa edildi. Konutlar için, Esenler Belediyesi'nin mahalle sakinleri lehine feragat ettiği arsa paylarının maliyeti hariç yaklaşık 594 milyon lira yatırım yapıldı.


TAPULAR ERDOĞAN'DAN

Tapu ve anahtarlar, bu mahalleden Türkiye'deki kentsel dönüşüm seferberliğini başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilecek. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Cumhurbaşkanımız bize güvenerek kentsel dönüşüm seferberliğini bu mahallemizden başlatmıştı. Biz de kendisini mahçup etmedik. Konutları tamamladık. Kentsel dönüşümün bir hayal olmadığını ispat ettik. Bu proje, Türkiye'de kentsel dönüşümle ilgili bugüne kadar söylenen birçok spekülasyon ve manipülasyonada en doğru cevabı veren bir projedir" dedi.


Sabah


Geri Dön