20 / 04 / 2024

Esenler Nene Hatun Mahallesi´nde 436 araçlık otopark açıldı!

Esenler Nene Hatun Mahallesi´nde 436 araçlık otopark açıldı!

Esenler Nene Hatun Mahallesi´nde inşa edilen 436 araçlık yeraltı otoparkı parkı Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş açtı



Nene Hatun Mahallesi´nde inşa edilen 436 araçlı yeraltı otoparkı ile üstündeki çocuk parkı Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu´nun da katıldığı bir törenle hizmete girdi. 7 milyar liraya mal olan otopark ve çocuk parkının açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ilk konuşmayı yaptı. Ramazan´ın Esenler´e bereketiyle geldiğini söyleyerek sözlerine başlayan Göksu "21 Temmuz´da kurulan dünyanın en uzun ve en kalabalık iftar sofrasında Esenler´de 70 bin kişi bir sofrada iftar açarak Esenler kardeşliğini yeniledi. Birliğimizi ve dirliğimizi herkese gösterdik" dedi.

ESENLER´E AÇIK KART VERDİM

Göksu "Esenler´de 1 metrekarede 5 kişi yaşıyor. Mecburiyetten bütün kaldırımların otopark olarak kullanıldığını görürsünüz. İnşallah İSPARK ile yeni projeler üzerinde çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Hizmete giren Nene Hatun Yeraltı Otoparkı´nın üstünde 800 kişilik uluslar arası standartlarda gençlik ve kültür merkezi yapılacağının müjdesini veren Göksu "Yakında çalışma başlayacak. Davutpaşa Caddesi ile bu parkın birleştirilmesi için kamulaştırma yapmak gerekiyordu. Bunun çalışması da başladı" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş da "Başkan Göksu´ya açık kart verdim. Esenler´in her mahallesinde başlattığımız işler Esenler´in çehresini değiştirecek" dedi. Açılışta kurdela kesilerek yeraltı otoparkı ve park hizmete girdi.

Fırınlara sahur baskını

Ramazan Bayramı´nda şeker, çikolata, tatlı ve pasta gibi gıdaların fazla tüketilmesi münasebetiyle Esenler Belediyesi bu tür gıda üretim merkezleri ile ekmek fırınlarına gece baskınları düzenledi. Başkanı Teyfik Göksu başkanlığında yürütülen ve Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı denetimlerde imalathaneler her yönüyle gözden geçirildi. Kontrollerde iyi bulunan imalathane sahiplerine teşekkür belgesi verilirken, kötü bulunanlar da sert bir dille uyarıldı.
Star


Geri Dön