20 / 04 / 2024

Esenyurt imar sorunu son durum!

Esenyurt imar sorunu son durum!

Esenyurt imar sorunu sebebiyle gözler bugün düzenlenen Meclis toplantısındaydı. Ancak sorun gündem maddeleri içinde yer almadı...



Esenyurt'ta yaklaşık 25 bin konut ile ilgili kriz gittikçe büyüyor. Bu kriz içerisinde zarar gören konut mağdurları parasını ödedikleri evlerine sahip olmak için çözüm bulunmasını istiyor. Bu durum kapsamında dün bir eylem yapılmış ve yüzlerce mağdur konut sahibi sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım talep etmişti.


Esenyurt'taki binlerce konut mağdurunun umudunu bağladığı ve bugün düzenlenen İstanbul Büyükşehir Meclisi toplantısından da beklenen olumlu haber gelmedi. Meclis toplantısı kapsamında belirlenen gündem maddeleri içerisinde Esenyurt imar sorunu yer almadı. 


Esenyurt imar sorunu ile ilgili CHP Grup Başkan Vekili Fahrettin Kayhan şu sözleri sarfetti;  "Burada, kat-kat fazla imar yapılmış vatandaşlara maket üzerinden olmayan daireler satılmış. Yani Esenyurt Belediye Başkanı ve inşaatın mimarı orada ki vatandaşları kandırmış ve dolandırmışlar. Yani ortada bir plan yok. Burada kaçak inşaat var.


Daire sahipleri bu inşaat firmalarına ve Esenyurt Belediyesi’ne dava açmalılar. Bu konuda İBB’nin yapacağı tek bir şey var. Esenyurt’taki  bu imarsız alanlar için inşaat izni almak. 1,5 emsal inşaat yeri olan yere 11 emsal izni alınması gerekir. Konu bu ay daha gündeme gelmez. Çünkü bu ayki gündem bu toplantıda belirlendi. Bu konu hakkında medyayı da yanlış yönlendiriyorlar. Bu plan tartışması yanlış burası planla çözülmez." dedi. 


Geri Dön