23 / 04 / 2024

Eski Büyükdere İskelesi restore edildi!

Eski Büyükdere İskelesi restore edildi!

36 yıllığına Atikler Turizm tarafından kiralanan, 30 yıldır kaderine terk edilen Eski Büyükdere İskelesi 10 milyon dolar masraf edilerek restore edildi. İskele küllerinden doğarak muhteşem bir etkinlik merkezi haline getirildi.



İstanbullulara yıllarca hizmet verdikten sonra 30 yıl boyunca kaderine terkedilerek harabe haline gelen Eski Büyükdere İskelesi küllerinden doğarak muhteşem bir etkinlik merkezi haline getirildi. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi'nden yıllığı 3 milyon 900 bin dolardan 36 yıllığına Atikler Turizm tarafından kiralanan iskele 10 milyon dolar masraf edilerek restore edildi. 


Atikler Turizm iştiraki Büyükdere Kasrı Gıda Turizm A.Ş. tarafından işletilen iskele 1853 yılında mimar Ali Talat Bey tarafından yapılmıştı. Önünden kazıklı sahil yolu geçince devre dışı kalan iskele İstanbul Boğazı'mn en güzel yerinde eski ruhunu deniz manzaralı terası, geniş salonları, fuaye alanı ve ünlü pasaji ile turizm yaşam merkezi olarak hizmete açıldı. Atikler Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Atik "Turizm sektörünün bir parçası olmaktan mutluyuz" dedi. İskele'nin Satış ve Pazarlama Direktörü Tuğba Yavuz Boğaz'a mücevher kazandırdıklarını ve salonlara mimar Ali Talat Bey'in adlarının verildiğini söyledi.



Cumhuriyet 



Geri Dön