19 / 04 / 2024

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin 17 dönümlük arazisinin imarı değiştirildi!

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin 17 dönümlük arazisinin imarı değiştirildi!

İstanbul'da yıkımı yapılan Çamlıca Alman Hastanesi’nin 17 dönüm büyüklüğündeki arazisinin imarı, İBB Meclisi aracılığıyla AKP-MHP grubunun oylarıyla özel sağlık fonksiyonundan alındı ve ticaret alanı yapıldı.



İstanbul'da yıkımı yapılan Çamlıca Alman Hastanesi’nin 17 dönüm büyüklüğündeki arazisinin imarı, İBB Meclisi aracılığıyla AKP-MHP grubunun oylarıyla özel sağlık fonksiyonundan alındı ve ticaret alanı yapıldı. Boğaz manzarasına sahip villa tipi konut, ofisler, AVM ve özel hastanenin bulunacağı karma yaşam merkezi inşaat projesinde çalışmalara start verildi. 

İstanbul'un Üsküdar ilçesi Kısıklı'da “Boğaziçi geri görünüm bölgesi” ve “doğal sit sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı” sınırlarında bulunan 17 dönüm büyüklüğündeki parselde çok uzun seneler Universal Hospital Grubu'nun Çamlıca Alman Hastanesi hizmette bulundu.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; grup ekonomik krizle karşılaşınca kapatılan hastanenin “riskli yapı” raporunun olduğu binasının yıkımı 2020'de gerçekleştirildi. Hakkı Demir Eğitim Kültür Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'na ait olan arazi için düzenlenen imar planındaki değişiklik İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin şubat ayı oturumlarında oylamaya açıldı.

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin 17 dönümlük arazisinin imarı değiştirildi!

Parselin “özel sağlık tesisi” fonksiyonunun iptal edilmesi ve 3 kat yapılaşma şartlarında “ticaret alanı” olması tavsiye edildi. Yapılan değişikliğin nedeninde;  parsellerin yakın etrafında oto bakım gibi ticari faaliyetler yapıldığı fakat hasta ve hasta yakınları için kullanabilecek ticari yapıların olmadığı belirtildi. 

Gerekçede, “Medikal ya da eczane ürünlerinin nüfusa erişi önemlidir ancak sağlık tesisi alanlarının yakınında yeme-içme gibi ihtiyaçların giderilmesi de gerekmektedir” ifadelerine yer verildi. Sağlık tesisi yeniden yapıldığında var olan ticari alan eksikliğinin yükseleceği ifade edildi. Alanın büyüklüğü sebebiyle iki farklı fonksiyonun beraber planlanabileceğine vurgu yapıldı. 

İBB BİRİMLERİ KARŞI ÇIKTI

Plan değişikliğine ilişkin teklifte incelemeler yapan İBB Planlama Müdürlüğü önemli uyarıları dile getirdi. Teklifte; özel sağlık tesisi alanı donatısının düşürüldüğü, ticaret alanının da alansal ve yapısal genişliğinin çoğaltıldığı vurgulandı. 47 parselde kısmen özel sağlık kısmen, kısmen ticaret kullanımının bulunabileceğinin belirlendiği, fakat bu konuda açıklayıcı bir plan notu olmaamsı sebebiyle tereddüt yaşanmaması amacıyla plan notu düzenlemesinin yapılması gerektiğine dikkat çekti. Planda yapılan değişiklik CHP-İYİ Parti'nin muhalefetine rağmen, AKP-MHP grubunun çoğunluk oylarıyla onaylandı. 

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin 17 dönümlük arazisinin imarı değiştirildi!

AVM, KONUT VE OFİS PROJESİ

Plan değişikliğiine gidilen arazide halihazırla “karma yaşam merkezi”nin çalışmalarına start verildi. Eski hastane binasının bulunduğu araziye villa tipi evler, açık konsepte sahip butik AVM, ofisler ve özel hastanenin yapılması öngörülüyor.

İÜ Botanik Bahçesi'nin yanındaki 30 parselin imarı değiştirildi mi?


Geri Dön