25 / 04 / 2024

Eskişehir Odunpazarı'nda Yandaş Sokak Üst Örtü Çalışması Projesi tanıtıldı!

Eskişehir Odunpazarı'nda Yandaş Sokak Üst Örtü Çalışması Projesi tanıtıldı!

Odunpazarı Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü Taşbaşı Bölgesi’nde bulunan “Yandaş Sokak Üst Örtü Çalışması” konulu proje tanıtım toplantısı yaparak bölge esnafı ile bir araya geldi.



Esnafın görüşleri alındı


Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, başkan yardımcıları, müdürlük yetkilileri ile bölge esnafı katıldı. Projenin anlatıldığı toplantıda sokak esnafının da görüşleri alındı. Toplantıda konuşan Başkan Kurt, iki sene önce güneşi, yağmuru engellemek amacıyla belli bölgelerin üzerine çadır gerdiklerini ifade etti.


Çalışmaları gördük


Konuyla ilgili bazı farklı yaklaşımlar olduğunu duyunca, Bursa’ya gittik ve toprağın üzerinin kapatılmasını gördük. Sonuçta eskiden beri Taşbaşı ile ilgili çalışmaları burada devam ettiren arkadaşlarımız, hem sokak sağlamlaştırılması hem de bir deneme olsun diye sokağın birinin kapatılmasıyla ilgili bir çalışma yaptılar” dedi.


Uygulamaya başlayabiliriz


Kurt, “Burada Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun süreci çok uzadı. Bizim projelendirmemiz, onların inceleyip karara bağlaması bir yıldan fazla zaman aldı. Sonuçta bir proje ortaya çıktı. Bu proje Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından Ocak ayında onaylandı. Şimdi uygulamaya başlayabiliriz” diye konuştu.



Sakarya Gazetesi


Geri Dön