18 / 04 / 2024

Eskişehir’de iskansız binalar arttı!

Eskişehir’de iskansız binalar arttı!

Eskişehir Müteahhitler Derneği Başkanı Ahmet Çetin, dernekte düzenlenen toplantıda binalarda iskan sorununu ele aldı. Çetin “Eskişehir’de iskânsız bina sayısı da had safhada” dedi.



Eskişehir Müteahhitler Derneği Başkanı Çetin, “Eskişehir’de kentsel dönüşümde Eskişehir’de çalışan meslektaşlarımızın olması gerekir” derken, “Eskişehir’de iskânsız bina sayısı da had safhada” diye konuştu.


Eskişehir Müteahhitler Derneği’nin düzenlediği toplantıda dernek üyeleri bir araya geldi. Dernek Başkanı Ahmet Çetin yaptığı konuşmada, “Eskişehir’de inşaat alanında ilk kurulan derneklerden biriyiz. 2017 yılı Şubat ayında 7 Kurucu üye ile başlattığımız üye kayıt faaliyeti bir gibi kısa bir zaman zarfında 150 kişilik üye sayısına ulaşırken , hedefimiz sektörün büyük bir bölümünü çatımız altında toplamaktır” dedi. Çetin, “Sektörümüz istihdama doğrudan çok fazla katkı sağlama yönü ile de ayrı bir öneme sahip olup ülkemizin genelinde olduğu gibi inşaat sektörü , Eskişehir için de özel bir öneme sahiptir. Bu nedenledir ki bazı belediye başkanlarının ‘her önüne gelen kalıpçı, demirci’ müteahhit oluyor gibi söylemlerini hiç ama hiç önemsemiyor, aksine bu kadar kalem malzemenin birleşmesinden oluşan bir üretimi yapan tüm arkadaşlarımıza saygı duyuyoruz” dedi.


“İSKANSIZ BİNALAR HAD SAFHADA” 

Çetin, “Talep ve sıkıntılarımızı inşaat sektörü olarak en uygun dille yetkili ve sorumlu mercilere ileteceğiz. Beklentimiz talep ve sıkıntılarımızın çözüme ulaştırılması yönündedir. Ruhsat, iskan gibi bürokratik işlemlerin hızlandırılması bizleri rahatlatacaktır. Eskişehir’de şu an iskansız bina sayısı had safhaya ulaşmış durumda. İkamete açık olan binalarda iskan genel affı çıkartılması için gerekli resmi yazışmaları en kısa sürede başlatacağız” dedi. Çetin, “Eskişehir’de kentsel dönüşüm için de Eskişehir’de çalışan meslektaşlarımızın olması gerekmektedir. Eğer destek verilirse tüm üyelerimiz ile birlikte elimizi taşın altına sokmaya Eskişehir inşaat sektörü sahipleri olarak hazırız dedi. 


2 Eylül


Geri Dön