19 / 04 / 2024

Esnaf büyük konut sitelerinde dükkan açmalı!

Esnaf büyük konut sitelerinde dükkan açmalı!

Şehirlerde inşa edilen 3-4 bin kişilik sitelerde esnafın dükkan açması gerektiğini ifade eden Başkan Palandöken, "Sitelerde küçük esnaf ve sanatkarın içerisinde yer aldığı cadde mağazacılığı geliştirilmeli." dedi.



Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın cadde mağazacılığına dönmek istediğini ifade etti. 


Anadolu Ajansı'nda yayınlanan habere göre; Başkan Bendevi Palandöken, 3-4 bin kişinin yaşadığı konut sitelerinde esnafın dükkan açması gerektiğini söyledi. Palandöken, "Sitelerde küçük esnaf ve sanatkarın içerisinde yer aldığı cadde mağazacılığı geliştirilmeli." dedi.


Palandöken konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Panadöken açıklamasında Türkiye genelinde yeni yaşam alanları olarak sitelerin oluştuğuna ve her sitede en az 500 daire bulunduğunu söyledi. 


Palandöken, feri yaşam alanlarının sitelere dönüştüğünü belirterek, şehir dışına kurulan 4 bin kişilik sitelerin modern hayatın vazgeçimezi olduğunu söyledi. 


Büir çok ketin AVM arzında doyuma ulaştığını söyleyen Palandöken, "Bundan sonra sitelerde küçük esnaf ve sanatkarın içerisinde yer aldığı cadde mağazacılığı geliştirilmeli." dedi 


Yeniyapılaşmalarda küçük esnafa yer verilmesi gerektiğini söleyen Palandöken, "Cadde mağazacılığını yıllardan beri savunuyoruz. Yüzlerce dairenin olduğu yeni yaşam alanlarında küçük esnafa yer verilmesi önemli. Mahalle aralarına kadar giren zincir marketlere karşı küçük esnafımız için sitelerde iş yeri açmak ayakta kalmak adına önem taşıyor. Sitelerde de terziye, berbere, bayan kuaförüne, bakkala ihtiyaç var. 5-10 küçük dükkandan oluşan cadde mağazacılığı büyük markalar yerine küçük esnaf tarafından yapılmalı. Böylece geçmiş yıllarda esnafın cadde mağazacılığı anlayışına yeniden bir dönüş oluyor. Bu dönüş de esnafımız adına sevindiricidir. Çünkü esnafın olduğu yerde rekabet olur, tüketici de kazanır." şeklinde konuştu.

 


Geri Dön