26 / 04 / 2024

Esnafın dikkatine! Ödemeler yarın yapılıyor!

Esnafın dikkatine! Ödemeler yarın yapılıyor!

Esnafa destek paketi çerçevesinde verilmekte olan hibe desteği Haziran ayı ödemeleri için Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan açıklama geldi...



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında etkilenen esnaf için destek paketi kapsamında verilen hibe desteğinin haziran ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; milyonlarca vatandaş "Haziran ayı hibe desteği yattı mı, ne zaman yatacak?" sorularının cevaplarını aramaya başladı. 25 Mayıs tarihinde başvuruları başlayan bu desteğin ödemeleri  3 bin ve 5 bin olmak üzere iki grup halinde ödeniyor. Peki Haziran ayı esnafa hibe desteği ödemeleri yattı mı? İşte merak edilenler...

Esnafın dikkatine! Ödemeler yarın yapılıyor!

ÖDEMELER BAŞLADI

Ticaret Bakanı Muş, esnafa yönelik 3 bin lira ve 5 bin liralık hibe desteği ödemeleri ile ilgili açıklama yaparak, ödemelerin hesaplara yatırılmaya başlanacağını belirtti.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Twitter hesabı üzerinden konu ile ilgili  değerlendirmede bulundu. Hibe desteğine başvuran esnafa yarından itibaren ödemelere başlayacaklarını bildiren Muş, "3 bin lira ve 5 bin lira hibe desteği ödemesi, başvuru sıralaması dikkate alınmak suretiyle yarından itibaren esnafımızın Bakanlığımıza bildirdiği banka hesaplarına yatırılmaya başlanacaktır. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Esnafın dikkatine! Ödemeler yarın yapılıyor!

BAKAN MUŞ ÖNEMLİ GELİŞMEYİ DUYURDU

Muş yaptığı son dakika açıklamasında "Bakanlığımızca esnaf ve sanatkârlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize verilen 3 bin ve 5 bin liralık hibe desteğinin son başvuru tarihini gelen talepler üzerine 1 Temmuz 2021 Perşembe saat 23.59'a kadar uzattık" dedi.

Hibe desteğinin ilk ödemeleri, 10 Haziran tarhinden itibaren başladı. Hibe desteğinden esnafile birlikte tiyatrocu, vale, dublör çiçekçi gibi yüzlerce meslek grubu yararlanıyor.

Esnafın dikkatine! Ödemeler yarın yapılıyor!

216 BİN BAŞRURU

Ticaret Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre  3 bin liralık hibe desteğine 1 milyon 64 bin kişi, 5 bin liralık hibe desteğine de 216 bin başvurdu.

Esnafın dikkatine! Ödemeler yarın yapılıyor!

2 GRUP HALİNDE HİBE DESTEĞİ

Ticaret Bakanlığı tarafından iki ayrı grup halinde 1 milyon 384 bin esnafa verilecek olan bu desteğin 4.6 milyar liraya kadar çıkması bekleniyor. İki grup halindeki destekten 235 bin esnafın 5 bin lira, 1 milyon 150 bin civarında esnafın da 3 bin lira alması bekleniyor

Esnafın dikkatine! Ödemeler yarın yapılıyor!

1 TEMMUZ'A KADAR BAŞVURABİLİRSİNİZ

Hibe desteğine başvurular ve itirazlar elektronik ortamda www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden 1 Temmuz tarihine kadar yapılabilir.

Esnafa müjdeli haber geldi: Başvuru süresi uzatıldı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön