19 / 04 / 2024

Essenora Küçükköy'de teslimler Haziran 2016'da!

Essenora Küçükköy'de teslimler Haziran 2016'da!

400 hektarlık kentsel dönüşüm alanıyla, Türkiye’nin ve Avrupa’nın bu büyüklükteki ilk kentsel dönüşüm projesine sahip olan Gaziosmanpaşa’da en büyük konut projesi Essenora yükseliyor..



İstanbul’un en büyük ilçesi olan Gaziosmanpaşa, 400 hektarlık kentsel dönüşüm alanıyla da Avrupa’nın en büyük kentsel dönüşümüne imza atacak. Bölgenin en büyük konut projesi olan Essenora’nın Yönetim Kurulu  Üyesi Necmettin Akkaya röportajı yapıldı.


-   Essenora nerede tam olarak?


Proje Gaziosmanpaşa’dan, Küçükköye doğru giderken Vialand’ın alt tarafında kalan bir lokasyonda.


-   Projede kaç hak sahibi var ?


170’e yakın hak sahibimiz var.


-  Dönüşüm süresinde hak sahipleriyle sorunlar yaşayan firmalar var, siz böyle bir sorunla karşılaştınız mı?


Biz böyle bir sorun yaşamadık, yaşama riskiniz var mı? Tabiki var ama buradaki gruplar içerisinde tanıdığımız insanlar mevcut ve buradaki dialog organizasyonunu çok sağlıklı yürüttüğümüzü söyleyebilirim. Bu manada kimseyi üzmedik. Bir fedakarlık yapılacaksa onu da biz yaptık. Tabi lokal bir takım sıkıntılar olabilir. İnsanız nihayet. Farklı istekler, yönelimler olabilir ama onlar da çözülmüştür.


-   Hak sahiplerine yüzde olarak mı yoksa daire olarak mı veriyorsunuz?


Oturdukları daire metrekaresini baz alarak aynısını veya daha fazlasını hak sahiplerine verdik. Böyle olunca da hak sahipleri açısından çok ciddi bir avantaj sağlandı. Fazla ayrıntılı

hesap hiç yapmadık orada. O insanları da mutlu ve huzurlu edelim istedik. Zaten yaptığımız anlaşmalarda bunu fazlasıyla sağladık.


-   Kaç daire var ve kaç tanesi hak sahiplerine verildi?


Burada yaklaşık 759 daire var. Haksahiplerinin oranı yaklaşık yüzde 25’i bulur.


-   Proje yatırımı ne kadar?


Proje yatırımı  160 milyon TL olarak ön görüyoruz.


Yaşadığımız yeri yaşanılır kılmak için


NECMETTİN Akkaya, Gaziosmanpaşa bölgesinde uzun yıllar yaşadığını belirterek, “Hala da bu bölgede 

yaşıyorum” dedi ve ekledi: “Araziyi tanıyoruz ve Gaziosmanpaşa’nın ciddi bir kentsel dönüşüm planı olduğunun farkındayız. Ortamı da bildiğimiz için burada iyi bir dönüşüm yapılabileğini biliyorduk. Dolayısyla bölgenin de takibindeydik. 6 bloktan oluşuyor projemiz. Temelleri atılmış ve kat otoparkları bitmiş durumda. Teslimatı da 2016 yılının haziran ayı olarak ön görüyoruz.” “Metrekare birim fiyatlarını 3 bin 500 TL’den başlattık” diyen Akkaya, şunları aktardı: “Bulunduğu konuma göre 4 bin 200’leri 

bulan bir fiyat aralığı var. Ama proje bitiminde bu proje yüzde 40-50 civarı prim yapacak. Ancak bölgede 

4 bin-5 bin TL’den başlayan projeler var. Eski yapılar dahi 3 bin TL’den satılıyor. Yeni yatırımlarımzı da olacak elbette Essenora bitiminde. Araştırma halimiz devam ediyor.”


Esen hava ilhamıyla ESSENORA geldi


ESSENORA isminin naif bir İspanyol bayanının adını anımsattığına değinen Necmettin Akkaya, “İşin aslı öyle değil” dedi. Akkaya şöyle devam etti: “Mimar arkadaşlarla projenin olduğu yerdeydik. Projemiz eğimli ve tepe bir bölgede. Ayrıca çok da fazla rüzgar alıyor. İşte o gün ‘esmek’ten bir kelime türetildi. Üç ortak girdik projeye biz. Birbirimizi tanıyan iş adamlarıydık. Eski Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Bey’in de katkısıyla ortak işe giriştik. Bundan sonra da birlikte iş yapabileceğimizi düşünüyorum, bakalım şartlar neyi gösterir.” Hak sahiplerine yüzde 25 oranında daire veren Essenora konsorsiyumununprojede kendilerine ait arsaları da var. Necmettin Akkaya, “Projede kendimize ait mülkümüz olan arsalarımız da vardı” dedi. Akkaya, projelerine talebin yoğun olduğundan söz ederek şöyle devam etti: “Bugün itibariyle yüzde 30’u geçmiş durumdayız. Yurtdışı satışlarımız da oldu. Arap ülkelerinde görüşmelerimiz sürüyor.”


20 dönüm üzerinde 759 daire yükselecek


ESSENORA projesinin 20 dönüm üzerinde yükseleceğini belirten Akkaya teknik detayları şöyle anlattı: “Hemen yanı başında 60 dönümü bulan bir şehir parkı var. Yüzde 30’u bulan bir yeşil alanımız var. Tabi teras evlerin kendine has bahçelerini de katarsak içine yaklaşık toplamda yüzde 50 yeşil alanımız söz konusu. 759 daireden oluşuyor projemiz. 59 tanesi teras evler dediğimiz üniteden meydana gelecek. 6 blok ve rezidans dairelerden oluşuyor. Projede eğim fazla olduğu için teras evler tasarladık. Projemizde tabi 1+1’den tutun 4+1’e kadar tüm zenginlikleri sunduk. Kreşiyle, ticari alanlarıyla  herşey mevcut olacak.”


Vatan


Geri Dön