19 / 04 / 2024

Esse'yi Zorlu Holding mi alacak?

Esse'yi Zorlu Holding mi alacak?

Tefal’den ayrılan Semih Şeftali’nin 2002’de kurup 170 mağaza ve 240 milyon TL cirolu dev bir zincire dönüştürdüğü Esse’yi Zorlu Holding alıyor. Görüşmelerin bu yılın ilk çeyreğinde bitmesi planlanıyor.



Türkiye’ye 1993’te giren Fransız Tefal’in ilk personeli olan, 8 yıl şirkette çalışan ve 2002 yılında kendi şirketi Esse’yi kuran Semih Şeftali, şimdi büyük bir satışa imza atmaya hazırlanıyor. Esse’yi 170 mağazalık bir zincir haline getiren Şeftali, Zorlu Holding ile masaya oturdu. Esse’nin çoğunluk hissesi Zorlu’ya satılacak, Semih Şeftali markanın başında kalmaya devam edecek. İki tarafa da yakın kaynaklar, “Zorlu Holding, perakendede söz sahibi olmak istiyor. Görüşmeler iyi gidiyor. Çoğunluk hisse Zorlu’da olacak. Bu yılın ilk çeyreğinde imzalar atılacak” bilgisini verdiler.

 

Türkiye’de ürettiriyor

 

Esse ile pazarda etkin bir konuma gelen Semih Şeftali, yıllık 1 milyon tencere tava satışıyla da Türkiye’de kuruluşunu yaptığı Tefal’i geçti. Esse, tencere ve tavada hem ciro ham adette pazar birincisi oldu. Geçen yıl 240 milyon TL ciro yapan, istihdamını 900’ün üzerine çıkaran Esse; KitchenAid, Zwilling, ASA, Le Creuset gibi dünya markalarının Türkiye distribütörlüğünü yapıyor. Esse’nin 10 tane de kendi markası bulunuyor. Semih Şeftali ile geçen yılın son çeyreğinde bir araya geldiğimizde kuruluş çalışmalarını yaparken bu kadar hızlı büyüyeceklerini düşünmediğini vurgulamıştı. Kendi markaları Essenso, Essehome, Essensa, Jus, Hazel&Maya, Désir, Woodberry ve Spartan’a ait ürünlerin çok büyük çoğunluğunu Türkiye’de ürettirdiklerini belirten Şeftali, “İstanbul dışında İzmit, Kayseri, Çorum, Çankırı, Denizli, Kahramanmaraş, Afyon, İzmir, Eskişehir, Samsun, Konya ve Kütahya gibi birçok ilde üretim yaptırıyor ve  istihdama katkı sağlıyoruz” bilgisini vermişti.

 

‘2016 yılında yatırımların meyvesini toplarız’ demişti

 

2016’YI temkinli olunması gereken zor bir yıl olarak nitelendiren Semih Şeftali, şöyle konuşmuştu: “2016’da 2015’teki kadar hızlı ve agresif büyüme planımız yok. 2016’da rahat edeceğiz. Çok yatırım yaptık ve bu yatırımların meyvelerini toplayacağız. Ancak bu demek değil ki, 2016’da hiç mağaza açmayacağız. Sadece biraz daha temkinli olacağız ama büyümeye devam edeceğiz. Uygun gördüğümüz yerlerde mağaza açacağız.”

 

Contesse diye yeni marka yarattı

 

Semih Şeftali, modern ama retro tarza meraklı anneler ve kızları için Contesse markasını da yarattı. Çantadan kupaya, tokadan telefon kılıfına, takıdan masa örtüsüne birçok ürünü bir arada sunan Contesse, ilk etapta İstanbul’da Natulius, Ankara’da da Armada alışveriş merkezlerinde tüketiciyle buluştu. Hedef  bu yıl   20 mağaza açıp 20 milyon TL ciroya ulaşmak. Contesse’in dünya toplumunun trendlerine ve sosyolojik gelişimine uygun geliştirilen bir marka olduğunu belirten Şeftali, Contesse ile hem Türkiye’de hem dünyada büyüyebileceklerine dikkat çekmişti.

 

Perakendede büyüyecek

 

ZORLU Holding, perakende sektöründe büyüme planları yapıyor. Vestel markasıyla tüketici elektroniğinde liderliğe oynayan Zorlu, Taç ve Linens markalarıyla da ev tekstil sektöründe iddialı. Zorlu Center ise grubun alışveriş merkezi özelinde sektöre yaptığı en büyük yatırım. Toplam maliyeti 3.5 milyar dolar olan Zorlu Center’da alışveriş merkezi dışında Performans Sanatları Merkezi (PSM), ofis, rezidans ve otel bulunuyor.


Vatan


Geri Dön