29 / 03 / 2024

Eurovision için The Baku Crystal Hall'de Akyapak'ın makineleri kullanılıyor!

Eurovision için The Baku Crystal Hall'de Akyapak'ın makineleri kullanılıyor!

Mitsubishi, Mercedes, Harley Davidson ve Rolls Royce gibi dünya devlerinin fabrikalarında makineleri kullanılan Akyapak, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de mayıs ayında yapılacak 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'na da damgasını vuracak



Türkiye'de büküm makineleri alanında yüzde 70 pazar payına sahip olduğu belirtilen Akyapak'ın makineleri Eurovision için Bakü'de çelik konstrüksiyondan inşa edilen 23 bin seyirci kapasiteli The Baku Crystal Hall'de kullanılıyor.

Makinelerinin 2012 Eurovision Şarkı Yarışması için Bakü'de inşa edilen Baku Crystal Hall'de kullanıldığı bilgisini veren Akyapak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Er, "Türkiye'de Olimpiyat Stadı, Formula 1 Pisti ve yeni yapılan statlarda makinelerimiz kullanıldı. Çelik konstrüksiyon alanında, hangi ülkede kaç tane profesyonel firma var biliyoruz, çünkü bunların çoğu ile görüşüyoruz. Ürdün, Umman, Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan makine verdiğimiz yerler arasında bulunuyor. Azerbaycan'da Eurovision için çelik konstrüksiyondan yapılan konser salonu da Akyapak makineleri ile büküldü. Makineler Bursa'da, bizden alındı" dedi.

Avrupa'da marka satın alacak
Önümüzdeki yıllarda Avrupa'dan marka satın alımı ile ilgilendiklerini açıklayan Er, "Avrupa'da eskiden çok iyi ismi olan ancak şu anda zor zamanlar geçiren firmalar var. Özellikle Almanya veya İsveç'te bir marka satın alımı yapabiliriz. Ayrıca Amerika pazarına açılabilmek için burada bir firma kurma niyetimiz var. Bu düşüncemiz de 2 yıl içerisinde piyasa ve talepler doğrultusunda hayata geçecek. Artık firma olarak görüyoruz ki büyük oyuncu olmak istiyorsanız mutlaka Çin, Amerika, Hindistan gibi dünyanın belli yerlerinde kendi yerinizin olması gerekiyor. Önümüzdeki yıllar içerisinde de bunları hayata geçirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Uzun zamandır üzerinde çalıştıkları rüzgar kulelerini büken makinenin sektör tarafından ilgi ile karşılandığını belirten Er, "Çünkü bu alanda Türkiye'de ciddi bir imalatçı bulunmuyor. Önümüzdeki yıllarda rüzgar enerjisiyle ilgili yatırımlar hız kazandıkça bizim bu ürünlerimizin satışları da artacak. Ayrıca otomotiv sektörüne yönelik yeni bir 11 eksen CNC boru bükme makinesi çıkartıyoruz. Türkiye'de ilk kez üretilecek çok hassas bir makine. Boru bükümünde dünyadaki son teknolojilerden birisi diyebiliriz. Yaklaşık 5 ay sonra pazara sunacağız" bilgisini verdi.

50. yıla özel kampanya yaptı
Başta Avrupa olmak üzere 5 kıtada 70'den fazla ülkeye ihracat yaptıklarını ve 50 ülkede bayilikleri bulunduğunu ifade eden Orhan Er, geçen yıl 25 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Krizin ardından Akyapak'ın Avrupa pazarındaki payının Asya, Güney Amerika, Orta Doğu gibi yeni pazarlara kaydığını belirten Orhan Er, 1990'lardan itibaren profesyonel üretime başlayan Türk makine sektörünün 2010 yılında itibaren dünya pazarında şampiyonlar liginde yarışmaya başladığını vurguladı. Bu yıl firmanın 50. yasını kutladıklarını belirten Orhan Er, bazı makinelerde bir yıl geçerli olmak üzere özel iskontolar yaptıklarını, yıl içerisinde de çalışanlara yönelik kutlama ve etkinlikler düzenleyeceklerini aktardı. Er, yurt içi müşterilerine İstanbul'da, yabancı müşterilerine ise Hannover'de özel birer organizasyon da düzenleyeceklerini ifade etti.
Esra Özarfat/Dünya

 


Geri Dön