26 / 04 / 2024

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatları düşecek mi?

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatları düşecek mi?

Yeni bir konut satın almak isteyen vatandaşlar tarafından güncel konut kredisi faiz oranları araştırılıyor. Bankaların sunduğu faiz oranları da son dönemde yükseldi. Peki, uygun faizler konut kredisi veren bankalar hangileri? Konut fiyatları düşer mi? İşte detaylar...



Bankaların konut kredisi faiz oranları değişti. Koronavirüs salgını sebebiyle hayata geçirilen düşük faiz oranlı konut kredisi kampanyaları sona erdi. 

Mynet'te yer alan habere göre; konut kredisi faizleri konusunda değişiklik yaşanırken bir yandan da buna bağlı olarak konut fiyatlarının da düşüp düşmeyeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, uygun konut kredisi veren bankalar hangileri? İşte konut kredisiyle ilgili detaylar...

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Şu dönemde yeni bir konut satın almak isteyen vatandaşlar tarafından en fazla merak edilen konuların başında bankaların sunduğu konut kredisi faiz oranları geliyor. Her bankanın vatandaşlara sunduğu kampanyalar ve şartlar değişiyor. 

Vakıfbank konut kredisi faiz oranı yüzde 1.05 oldu. Halkbank konut kredisi faiz oranı ise yüzde 1.09 olarak belirlendi. Konut kredisi faizleri merak edilen bankalardan bir tanesi de Ziraat Bankası oldu. Ziraat Bankası’nın konut kredisi faiz oranı ise yüzde 1.05 oldu.

Diğer bankaların güncel faiz oranları ise şu şekilde: 

Garanti BBVA konut kredisi faiz oranı: Yüzde 1.27 

Denizbank ve TEB konut kredisi faiz oranı: Yüzde 1.29

HSBC konut kredisi faiz oranı: Yüzde 1.55 

İş Bankası konut kredisi faiz oranı: Yüzde 1.15

Akbank konut kredisi faiz oranı: Yüzde 1.19 

Alternatif Bank konut kredisi faiz oranı: Yüzde 1.20 

ING Bank konut kredisi faiz oranı: Yüzde 1.24 

En uygun konut kredisi ile ilgili araştırma yapan vatandaşların bankalara başvurarak detaylı kredi koşullarını öğrenmesi gerekmekte. Çünkü hem satın alınacak konuta, hem vadeye hem de vatandaşların kişisel durumlarına göre bankadan bankaya göre koşullar değişiyor. 

KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Konut kredisi faiz oranları devamlı olarak güncellenirken bir yandan da vatandaşlar tarafından konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2020-2. Çeyrek Raporu’na göre; 2019 senesinin ilk yarısında toplamda 505 bin konut satıldı. Bu rakam 2020 senesinde 625 bin adede gelerek yüzde 23,5bir arttı.

Haziran ayı itibarıyla kamu bankalarının başlattığı konut kredisi kampanyaları konut satışlarında rekora sebep oldu. Bu doğrultuda konut kredisi faiz oranları değişirken konut fiyatlarının ne şekilde değişeceği de merak ediliyor. Vatandaşlar, konut kredisi faiz oranlarının değişmesiyle birlikte konut fiyatlarının da düşmesini bekliyor. 

2020'nin ilk yarısında 624 bin konut satıldı!

Krediyle ev alacaklar dikkat! Vadesine göre aylık taksit hesaplama!

Konut fiyatları en çok o ilde arttı!


Geri Dön