25 / 04 / 2024

Ev almak isteyenler için kritik uyarı!

Ev almak isteyenler için kritik uyarı!

Integra Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Uslu, konut almak isteyenlere acele etmeleri için tavsiyelerde bulundu. Uslu, imalat maliyetlerinin henüz fiyatlara yansımadığını söyledi.



2019 yılında dibe vuran konut satış rakamlarının ardından çok sayıda firma ve müteahhit konut üretimine ara vermiş, satılamayacağı endişesi ile çok sayıda yeni konut projesinin de yapımı durdurulmuştu.  Konut kredisi faiz oranlarının düşmesiyle, bir anda artan konut talebi ile stoklar hızla erirken konuta talebin artmasıyla ev fiyatları yükseldi.

Integra Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Uslu yaptığı değerlendirmesinde konut almak isteyenlere acele etmeleri için tavsiyelerde bulundu ve zammın nedeni olarak imalat maliyetlerinin henüz fiyatlara yansımadığını duyurdu. Birinci el konut fiyatları için yapılacak olan tüm zamlar nedeniyle ikinci el konut fiyatlarını da etkileyeceğini sözlerine ekleyen Uslu,  gayrimenkul sahibi olmak isteyen kişilere biran önce ev almalarıyla ilgili öneride bulundu.

ARTAN MALİYETLER SATIŞ FİYATLARINA YANSIMADAN KONUTUNUZU ALIN!

Yakın gelecekte gayrimenkul fiyatlarının yükselmeye başlayacaklarını düşündüklerini söyleyen Uslu,  olası yükselişin nedenlerini şu şekilde anlattı: ‘Düşen konut kredisi faiz oranları sonrasında konuta olan talebin büyük bir hızla artması,  yeni konut üretiminin düşmesi ve buna bağlı olarak konut arzının artan talebe rağmen düşük kalması,  inşaat maliyet endeksi rakamlarının yükselmesi,  konut stokunun tükenmesi ile yeni maliyet ile üretilen konutların satışa sunulması,  düşen konut satışı sonrasında evini satamayan kişi ve kurumların fiyatları zarar edecek kadar düşürmesi, konuta talebin artmasından sonra bu fiyatların yine normal seviyelere çekilmesi.''

KONUT FİYATLARI ARTMADAN GÜNCEL FAİZLERLE KONUT KREDİSİ KULLANMAK MANTIKLI

Ekonomik veriler değerlendirildiğinde konut kredisi faizlerinde büyük oranlarda indirimlerin gerçekleşmesi beklenmez iken konut fiyatları her ay daha da yükselmeye devam ediyor. Konut fiyatları artmadan güncel faizlerle konut kredisi kullanmak en mantık  durumda.

NORTHLAND ANKARA’DA ZAM YAPMADIK

Yoğun talebi geri çevirmek istemedikleri için bu kampanyayı devreye soktuklarını söyleyen Integra Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selahattin Uslu ,“Konut sahibi olmak isteyenler için sürpriz yapmaya devam ediyoruz. Alıcı ve yatırımcılarımızın isteklerini geri çevirmemek tüketicinin yükünü hafifletmek için faizsiz şirket bünyesinde taksitlendirme olanağı sunan kampanyalar başlattık konut almanın artan maliyetlere rağmen fedakar kampanyalar sayesinde en cazip dönemini yaşadığını vurgulayarak, Konut almak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Ben hep şu dönemde konut almanın tam vakti olduğunu söylüyordum. Bu kampanya ile ev almanın cazibesi daha da artmış durumda. İnsanlara sadece oturumluk değil, aynı zamanda yatırımlık önemli bir fırsat sunuluyor.” diye konuştu. 

Konut kredisi faizlerindeki indirim ev fiyatlarını artırdı mı?


Geri Dön