26 / 04 / 2024

Ev sahibi olmanın önü açıldı! Herkes ev sahibi olabilecek!

Ev sahibi olmanın önü açıldı! Herkes ev sahibi olabilecek!

Nakit parası olmayan konut kredisi kullanarak ev almak isteyen binlerce kişiye müjdeli haber verildi. Bu kapsamda, kont kredisinde peşinat oranı yüzde 10'a düşürüldü....



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı'nda ekonomiyi ilgilendiren 19 maddelik tedbir paketini açıkladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsün etkisi konut sektöründe de hissedildi. Bu kapsamda hükümetin açıkladığı ekonomik pakette ev almak isteyenler için sevindirici gelişmeler yaşandı. Konut kredisi çekeceklerin önündeki en büyük engel olan kredi sınırı sorunu çözüldü.

Yüzde 10 peşinat yeterli

Peşinat indiriminden önce ev almak isteyenler bankaya yaptıkları kredi başvurusunda almak istedikleri ev için ekspertizin belirlediği ev değerinin ancak yüzde 80’i kadar kredi çekebiliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Corona virüsü önlem paketi ile bu oran yüzde 90'a kadar çıkabilecek. Bu kapsamda müştelerin elinde yüzde 10 peşinat olması yeterli olacak.

Duyan bankaya koşuyor

Hayallerindeki eve yüzde 10 peşinatla sahip olacak birçok şimdiden ev arayışına başladı. Üstelik merkez bankasının 100 baz puanlık sürpriz faiz indirimi ile birlikte önümüzdeki günlerde konut kredisi faiz oranlarının daha da düşmesi bekleniyor.

500 bin liralık ev için 450 bin TL kredi

Yeni düzenleme kapsamında 500 bin liralık bir ev almak isteyenlerin 50 bin liralık peşinatı bulunuyosa, yüzde 90'e karşılık gelen kalan 450 bin lirayı kredi çekilebiliyor.

Konut kredisi alacaklar dikkat! Peşinat oranı yüzde 10'a düştü!

100 puanlık indirim konut kredilerini nasıl etkileyecek?

Kamu bankaları konut kredisi faizlerini indirecek mi?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön