Kent Haberleri

Ev sahiplerine 'rayiç bedel' şoku! Tapu harçları da artacak...

İstanbul'da emlak rayiç bedelleri yeniden belirlendi. Açıklanan rakamlara göre İstanbul'daki bazı cadde ve sokaklarda metrekare fiyatları 10 kata kadar yükselecek. 

İstanbul'da belediyelerdne alınan son bilgilere göre bir çok bölgede emlak rayiç bedelleri yeniden belirlendi.  Bazı sokak ve caddelerde metrekare fiyatları on katına kadar yükselecek. 

TAPU MASRAFLARI DA ARTACAK!

Rayiç bedellerin artması tapu harçlarını da etkileyecek. Mevzuata göre tapu devri esnasında, hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı şekilde alınan yüzde 2 oranında tapu harcında artış bekleniyor. 

Konuyla ilgili Vein News, sosyal medya hesabı X'ten paylaşımda bulundu. Paylaşımda, rayiç bedellerinin artmasıyla tapu harçlarının da yükseleceği aktarıldı. 

İşte Vein News'in sosyal medya hesabı X'tan yaptığı o paylaşım... 

Vein News @Vein_News

Ev sahiplerine rayiç bedel şoku: Tapu harçları artacak.

**İstanbul’da bazı cadde ve sokaklarda rayiç bedellerde 10 kat artış yaşandı. Yeni yılla birlikte, emlak vergilerinde ve tapu harçlarında da artışlar bekleniyor. Bu durumda rayiç bedeller muhtarlıklarda askıya çıktı ve metrekare fiyatları tartışmalara neden oldu. 

**Bu değişiklik, hem mevcut ev sahiplerini hem de yeni ev almayı planlayanları etkileyecek. Çünkü, alınacak veya satılacak taşınmazlar için belirlenen tapu harcında alıcı ve satıcıdan yüzde 2'şer pay alınıyor ve bu oran ciddi bir yük oluşturabilir. 

Tapuda devrim değişiklik! Tapu harcı tarihe karışacak!

İlk kez konut alacaklar dikkat! Tapu devir işlemlerinde artık harç bedeli alınmayacak mı?