26 / 04 / 2024

Eva Gayrimenkul Periskop'un 36. sayısını yayınladı!

Eva Gayrimenkul Periskop'un 36. sayısını yayınladı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her 3 ayda bir yayınlanan ''Periskop Analiz'' verilerinin  36. sayısını yayınladı.




EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her 3 ayda bir yayınlanan ''Periskop Analiz'' verilerinin  36. sayısını yayınladı.

 

Ekim Haberleri:

8. Gelişen Kentler Zirvesi Erzurum’da Gerçekleşti
Erzurum'da, Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu olan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER), gelişen kentlerin yatırım fırsatlarını sektör temsilcileri ile buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği "8. Gelişen Kentler Zirvesi" 3-4 Ekim 2017 tarihlerinde Erzurum’da düzenlendi. 

 

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi 30 Ekim'de açıldı
Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattında 30 Ekim'de ilk resmi tren seferi yapıldı. Demiryolu hattı, enerji sektöründeki Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Bakü-Tiflis-Erzurum projelerinden sonra her üç ülkenin gerçekleştirdiği üçüncü büyük proje oldu.

 

Altına Dayalı Kira Sertifikası
Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacı ile Hazine tarafından geliştirilen altına dayalı kirasertifikası, sertifika sahiplerine, gayrimenkulün kiralanmasından elde edilen kira gelirini, payları oranında dağıtıyor. Altına dayalı kira sertifikası başvurularında yalnız 22 ve 24 ayar Cumhuriyet ziynet ve sikke altınlar, darphane altınları, külçe altınlar ve 22 ayar bilezik, kolye gibi takılar alınıyor. Üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı), Reşat Altınlar ile bankaların altın mevduat hesaplarında kaydı bulunan altınlar için yapılan başvurular kabul edilmiyor. 

 

Hilltown AVM 27 Ekim'de Açıldı
Rönesans Gayrimenkul’ün Küçükyalı’da inşa ettiği Hilltown Alışveriş Merkezi açıldı. Yaklaşık 60.000 arsa alanı üzerine inşa edilen avm yaklaşık 63.000 kiralanabilir alana sahip, 150’den fazla çeşit marka ile açılan AVM’nin hayırlı olması dileğiyle.

 

Kasım Haberleri

Gayrimenkulde Gelişen Trendler: Avrupa 2018 Rapor Lansmanı Gerçekleşti
28 Kasım 2017 tarihinde bu yıl 15. sayısı yayımlanan rapor, 2018 yılı ve ilerisi için Avrupa genelinde gayrimenkul sektörünün görünümünü ortaya koyuyor.ULI ve  bPwC'nin Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2018 raporunun sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı. Açıklanan rapora göre Avrupa'da gayrimenkul sektörü temsilcilerinin 2018 yılı tahminleri iyimser yönde.

 

Perakende Günleri 17
Perakende Günleri, bu sene 29 – 30 Kasım 2017 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti. 17'incisi düzenlenen "Perakende Günleri 17"de yaptığı konuşmada, perakende sektörünün ekonomi açısından önemini anlatıldı. 

 

Aralık Haberleri

Kanal İstanbul'un Güzergahı Belli Oldu
İstanbul Boğazı’na alternatif olarak planlanan proje alanı Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy ilçeleri sınırları içerisinde yer alacak. Proje kapsamında tesis edilecek olan alt ve üstyapıların tamamı bu ilçelerin sınırları içerisinde kalacak.

 

RE360 Gerçekleşti
“Gayrimenkul sektörünün büyük buluşması” RE360, 5-6 Aralık tarihlerinde Aremas Gayrimenkul’ün ana sponsorluğunda Four Seasons Hotel İstanbul Bosphorus’ta gerçekleştirildi. 

 

GYODER’in 9. Gelişen Kentler Zirvesi Antalya’da Gerçekleşti
Gayrimenkul sektörünün çatı örgütü GYODER’in, Antalya Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile 13-14 Aralık 2017 tarihlerinde düzenlediği ‘Gelişen Kentler Zirvesi-Antalya; iş dünyası ve gayrimenkul sektörünün temsilcileri, yatırımcılar ve uzmanların katılımıyla gerçekleşti. 

 

Kozyatağı Carrefour AVM, El Değiştirdi
Avrupa’nın en büyük fonlarından biri olan Aerium’a bağlı Bainbridge Holding’in sahibi olduğu Kozyatağı Carrefour AVM’yi Gülaylar Group 269 milyon Euro bedelle satın aldı. 


Geri Dön