25 / 04 / 2024

'Evde Kal' tedbirleri konut talebini yeniden şekillendirdi!

'Evde Kal' tedbirleri konut talebini yeniden şekillendirdi!

Koronavirüs süresi boyunca “Evde Kal” tedbirleri, vatandaşın konut talebini yeniden şekillendirdi. Evden çalışan çoğu tüketici, bu süreç içerisinde şehir ve iş merkezlerine uzak müstakil ev aramaya başladı.



Vatandaşın, yeşil ve açık alanlar için ileriye dönük yatırım yapmak istemesi bu gayrimenkullerdeki fiyatları artırdı. Konu ile ilgili gayrimenkul uzmanları da arsa alımlarına yönelik oluşan yoğun taleplerin özellikle Silivri, Çatalca ve Hadımköy bölgelerinde bulunan arsaların maliyetlerini de arttırdığını ifade etti.

YÜZDE 25 ARTIŞ YAŞANDI

Salgın dönemiyle beraber çok katlı apartmanlara verilen önemin yerini müstakil evler alıyor. Endeksa’nın açıkladığı verilerde korona virüs sürecinde satılık müstakil evlerde fiyat ortalaması yüzde 25, kiralık dairelerde yüzde 18 yükseldi. Arama motorlarında bahçeli ev arayışları ise yüzde 252 artmaya başladı. Bu süreç içerisinde Kuzey Marmara otobanı projesi ile önemli bir yatırım alan bölgesi alanı olan Silivri ve Çatalca bölgesi, müstakil ev arayışında vatandaşların tercihi oldu. Gayrimenkul uzmanları ise özellikle salgın döneminin ardından bu bölgelerde yer alan çiftlik tipi evlere, yazlıklara, bahçeli ev ve arsalara oluşan yoğunlukta daha da artış yaşanacağını ifade ediyor.

 Evde Kal tedbirleri konut talebini yeniden şekillendirdi!

 Evde Kal tedbirleri konut talebini yeniden şekillendirdi!

Silivri, Çatalca ve Hadımköy bölgeleri, vatandaşlardan gelen taleplere göre yapılması planlanan yatırımlar ile büyük bir merkez olmaya başladı. Bu durumda uzmanlar, buraların İstanbul’un geleceğinde yer alan 3’üncü bölge olarak şekilleneceğine ve oturacağını ifade ediyor.

Konut tercihleri tersine döndü!

Bahçeli eve ve arsaya talep patlaması!


Geri Dön