24 / 04 / 2024

Evergrande krizi Çin emlak sektörünü yavaşlattı!

Evergrande krizi Çin emlak sektörünü yavaşlattı!

Çin'de Evergrande krizinin ardından meydana gelen olumsuz finansman şartları sebebiyle emlak sektörü yavaşladı.



Çin'de Evergrande krizinin ardından meydana gelen olumsuz finansman şartları, emlak geliştirme şirketlerinin arazi alırken daha temkinli davranmasını sağladı.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; devlet tarafından yönetilen China Securities Journal’ın haberine göre, Çin hükümet yetkililerinin kontrollerini daha sıkı hale getirmesiyle emlak sektörünün üzerindeki baskı çoğalabilir.

CSC Financial Co. tarafından hazırlanan bir araştırma notuna göre, emlak geliştirme şirketlerinin büyük bölümü, olumsuz finansman şartları ve düşen kar marjları sebebiyle arazi satın alma konusunda senenin ikinci yarısında daha temkinli davranmaya başladı.

Evergrande krizi Çin emlak sektörünü yavaşlattı!

Standard Chartered Plc CEO’su Bill Winters ise Pekin yönetiminin zor durumdaki emlak geliştirme şirketi China Evergrande Group’u saran türbülansın sistemik bir riske dönüşmesine izin vermeyeceğine dikkat çekerek, Asya’ya odaklanan bankanın “emlak sektöründe endişe verici bir riski” bulunmadığını dile getirdi. 

Winters konuyla ilgili açıklamasında, “Bunun Çin için Lehman benzeri bir durum olduğu yolunda görüşler var. Açıkçası Çin’in bu durumda olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Evergrande üçüncü tur tahvil ödemesini zamanında yapamadı!


Geri Dön