29 / 03 / 2024

Evim mağdurları TMSF önünde eylem yaptı!

Evim mağdurları TMSF önünde eylem yaptı!

21 faizsiz konut şirketinin mağdurları, Şişli'deki  Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu binası önünde eylem yaptı. TMSF'den olumlu bir yanıt alamayan mağdurlar geceyi TMSF binası önünde geçirecek.



Faizsiz konut şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları bugün Şişli'de yer alan  Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu binası önünde toplanarak eylem yaptı. 

Bugün 10:00 itibariyle TMSF binası önünde hak ve alacakları için nöbet tutmaya başlayan mağdurlar TMSF'den olumlu bir yanıt alamadı. Geceyi bina önünde geçirecek olan mağdular daha önce de Türkiye'nin dört bir yanında bazı eylemler yapmıştı. Evim mağdurları İstanbul, Konya, Trabzon, Bursa, Gaziantep'te yaptıkları eylemlerle sosyal medya sitesi Twitter'da da altı saat gündemde kalmışlardı. 

TMSF binası önünde gerçekleştirilen eyleme katılan, Tüketici Hakem Heyeti Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu da konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bu insanlar neden burada? TMSF o şirketlere el koydu. O şirketlerdeki paralar, mal varlığı bu insanlara ait onun için buradalar ve TMSF bilgi vermiyor. Hangi şirketin hangi mal varlığını sattı bu insanlar bilmiyor. Bu insanlar para yatırdıklarında belki dolar 7 liraydı şu an 11 lirayı geçti. Paraları eriyor. Kayyum heyetinde temsilcileri bulunmuyor mağdurların. Oysa kayyum heyetinde her şirketten birer tane mağdur temsilci bulunması gerekirdi dedi. Bu insanlar bilgi alamıyorlar" 

 

 

Evim mağdurları TMSF önünde eylem yaptı!

"54 Bin Evim Mağduru Tek Ses Tek Yürek" sloganıyla yollara düşen 'Evim Mağdurları Platformu' üyeleri geçtiğimiz Ekim ayında da başkent Ankara'ya giderek Kamu Denetçiliği Kurumu'yla bir araya gelmişti.

Kamuoyunda faizsiz konut ve taşıt edindirme platformu şeklinde bilinen toplamda 35 tasarruf finansman şirketinden 21 tanesi geçtiğimiz Temmuz ayında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından tasfiye edilmişti. 

Evim mağdurları TMSF önünde eylem yaptı!

6 şirket daha devroldu

Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili açıklama yapan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) 6 şirketin daha devrolduğunu duyurmuştu. Yapılan açıklamada BDDK ve TMSF'nin dört aydır yaptıkları çalışmalar sonucunda tasarruf finansman şirketlerinin yaptığı uzun vadeli sözleşmeler nedeniyle tasfiye sürecinin 10 seneyi aşması beklendiğinden faaliyetlerini sürdüren iki şirketin taleplerinin kabul edildiği bildirilerek, "Buna göre, tasfiye halindeki 21 şirketten 6 şirketin sözleşmeleri, Katılım Evim ve İmece Evim’e devredilecektir." ifadelerine yer verildi.

Tasarruf finansman şirketlerine kaptırdıkları paraları alamayan mağdurların sayısı 54 bin şeklinde  biliniyor. Mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen 'Evim Mağdurları Platformu' üyeleri seslerini yetkililere duyurmak istiyor.

Evim mağdurları TMSF önünde eylem yaptı!

Evim Mağdurları Platformu'nun açıklaması şu şekilde:


22 Kasım 2021 Pazartesi gününün ilk ışıkları ile hak arama mücadelesi adına TMSF önünde bir araya gelen Evim Mağdurları Platformu üyeleri olarak gün içinde devlet kurumundan çözüm odaklı bir sonuç alınmamış olmamız üzerine bulunduğumuz yerde oturma eylemine karar verdik.

Binlerle ifade edilen mağdur sayımız adına Evim Mağdurları Platformu üyeleri olarak çözüm oluşana dek TMSF önünden ayrılmayacağımızı ve haklı olarak sorunlarımızın çözümünü istediğimizi belirttik.

Gerçekçi çözümün mağdur durumda olan tüm üyelerin bütün ve eksiksiz olarak haklarının iadesi olduğunu tüm yetkililere iletmiştik fakat yapılan düzenleme üzerinden aylar geçmesine rağmen bir sonuç alamadığımızı söylüyoruz ve hükümet kanadından TMSF için gelecek yapıcı talimatları beklemekteyiz.
 
Saygılarımızla.
 
Evim Mağdurları Platformu.

BDDK ve TMSF'den açıklama: 6 şirket daha devroldu!

Tasarruf finansman şirketleri 8 soruda tüm detaylarıyla!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön