19 / 04 / 2024

Eylül ayında dakikada 3 konut satıldı!

Eylül ayında dakikada 3 konut satıldı!

2017 yılı Eylül ayında yapılan konut satışlarına ait istatistikler, Türkiye İstatistik Kurumu tararından dün açıklandı. Verilere göre, Eylül ayında dakikada 3 konut satıldı.




Türkiye İstatistik Kurumu her ay konut satış verilerini açıklıyor. TÜİK Eylül ayı verilerine göre Türkiye'de 2017 Eylül ayında toplam 140 bin 298 konut satışı gerçekleştirildi. 

 

Gazete Habertürk'ten Erdem Aktürk'ün haberine göre, Türkiye’de ilk kez 140 bini geçen satışlarla birlikte dakikada ortalama 3 konut satılmış oldu.

 

Sektör temsilcileri konut satışlarından memnun olduklarını açıkladılar. Eylül ayında başlayan kampanya seferberliği ile konut taksitlerinin 2019’a kadar ertelenmesinin, vatandaşların konut almasında etkili olduğu düşünüşüyor. 

 

Eylül ayı verilerine göre, toplam konut satışları içinde ilk satışın payı da yüzde 49.9 oldu. İkinci el konut satışları da geçen yıla göre yüzde 21.3 artarak 70 bin 279 olarak kaydedildi. 

 

YABANCIYA SATIŞTA 2 YIL SONRA REKOR
Eylül ayındaki konut satışları yabancıya olan satışlarada yansıdı.  Eylülde yabancıya yapılan satışlar Ekim 2015 seviyesini yakaladı.  En son 2015 Ekim’de 2 bin 236 olan satışlar, 2 yıl aradan sonra Eylül 2017’de 2 bin 236 olarak gerçekleşmiş oldu. 

 

NE DEDİLER?

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin: 
YABANCI AÇISINDAN DURUM BELİRGİNLEŞTİ

 

Eylül ayında dakikada 3 konut satıldı!

 

''Yaşanan olumsuz olaylardan sonra durağanlaşan yabancıya satışlar, yeniden canlandı. Bu da artık yabancı açısından durumun belirginleştiğini gösteriyor. Türkiye yabancılar için her zaman cazibesini koruyacaktır'' dedi. 


İnder Başkanı Nazmi Durbakayım: 
YABANCIYA SATIŞ 20 BİN SEVİYESİNE ÇIKAR

 

Eylül ayında dakikada 3 konut satıldı!

 

''İlk 9 ayda 15 bin sınırını geçen yabancıya satış rakamının yıl sonunda 20 bin seviyesine çıkmasını bekliyoruz. Yabancı satışlarda uygulanan vergi muafiyeti ve oturma izni satışlarda önemli bir rol oynadı'' diye açıklama yaptı. 

 

Konutder Başkanı Altan Elmas: 
KREDİLERİN 1’İ GEÇMESİ OLUMSUZ KARŞILANDI 

 

Eylül ayında dakikada 3 konut satıldı!

''İpotekli satışlardaki düşüş bazı bankalarımızda 1´in üzerine çıkan kredi oranlarının olumsuz bir karşılık bulduğunu gösteriyor. Banka kredilerinde 1 seviyesinin psikolojik bir eşik olduğunu söyleyebiliriz'' şeklinde konuştu. 

 

DKY İnşaat Başkanı Ali Dumankaya: 
SEKTÖR LOKOMOTİF OLMAYA DEVAM EDER 

 

Eylül ayında dakikada 3 konut satıldı!

''Rekor seviyedeki satışlar sektörün dimdik ayakta durduğunun göstergesi. Kamu ayağında atılan adımlar devam ederse, sektör ekonominin lokomitifi olmaya devam edecektir. Alıcılar da bu fırsatları değerlendirir'' dedi. 

 

Demir İnşaat Başkanı Hamit Demir: 
ÖNÜMÜZDEKİ YIL DA YÜKSELİŞ SÜRECEK

 

Eylül ayında dakikada 3 konut satıldı!

 

''Yapılan yatırımlarla Türkiye inşaattaki gücünü tüm dünyaya kanıtlamaya başladı. İçerisinde bulunduğumuz kampanya döneminin etkisiyle yükselişin önümüzdeki yıl da devam edeceğini düşünüyorum'' diye konuştu. 

 

Kuzu Grup CEO’su Özen Kuzu: 
SEKTÖR EKONOMİ İÇİN GÜVENLİ BİR LİMAN

 

Eylül ayında dakikada 3 konut satıldı!

 

''Rakamlardan da görüyoruz ki emlak sektörü ülke ekonomimiz için güvenli bir limandır. Konut satış rakamları ülkemize duyulan güven açısından oldukça önemlidir. Yıl sonuna kadar artış sürecek'' ifadelerini kullandı. 
 


Geri Dön