26 / 04 / 2024

Eyüp Karadolap'ta sosyal etkinlik alanı talebi!

Eyüp Karadolap'ta sosyal etkinlik alanı talebi!

İstanbul'un Eyüp İlçesi'ne bağlı Karadolap Mahallesi'ne yapılmak istenen camii inşaatına karşı mahalleliden sosyal etkinlik alanı talebi geldi.



İstanbul'un Eyüp İlçesi'ne bağlı Karadolap Mahallesi'ne yapılmak istenen camii inşaatına karşı mahalle muhtarı ve yurttaşlar bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 5 tane caminin bulunduğu mahalledeki yurttaşlar, ibadethane ihtiyacının değil sosyal etkinlik alanı, sağlık ocağı, kreş gibi ihtiyaçlarının olduğuna dikkat çekti. 


Mahallelerinde 5 ayrı caminin bulunduğunu, buna bağlı olarak da bir camii ihtiyacının olmadığını söyleyen ve mahalleliler adına basın açıklamasını okuyan muhtar Ali Ekber Binici, buradaki yurttaşların çok daha farklı ihtiyaçlarının olduğunu belirtti. 


Mahallelerinde; yaşlıların vakit geçirebileceği sosyal bir alan, semt konağı, rehabilitasyon merkezi, kreş, sağlık ocağı ve toplum sağlığı merkezi ihtiyacı olduğunu ve bunu daha önce defalarca yazılı ve sözlü olarak yetkililere bildirdiklerini kaydeden Muhtar Binici, bu isteklerine karşın sürekli olarak 'uygun yerin olmadığı' cevabını aldıklarını da sözlerine ekledi. Muhtar Binici, Karadolap'ta bunlara ek olarak kentsel dönüşüm sorununun da olduğunu, camii dayatmasını kabul etmeyeceklerini belirterek basın açıklamasını sonlandırdı.


Birgün



Geri Dön