26 / 04 / 2024

Fahrettin Altay - Buca Metro ihalesi yarın!

Fahrettin Altay - Buca Metro ihalesi yarın!

İzmirlilerin merakla beklediği Fahrettin- Altay Buca Metro ihalesinde son aşamaya gelindi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önem verdiği projelerden biri olan metro hattının son ihale aşaması yarın gerçekleşecek. 



İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin 5. aşamasını yapan Üçyol İstasyonu- Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü- Çamlıkule arasında hizmet verecek Buca Metrosu için ihale süreçleri tamamlanıyor.  EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) ile kredi sözleşmesi imzalanan projenin inşasına yönelik uluslararası ihalenin ilk aşaması 28 Mayıs’ta 2021’de yapıldı. 14 firmanın teknik teklif verdiği ihalede komisyon değerlendirilmesi sonunda yeterli görülen 13 firmaya mali tekliflerini vermeleri için davet edildi. İhale usulüne göre mali tekliflerin yapılması sonucunda ekonomik açıdan en faydalı teklif belirlenecek ve yüklenici firma ile anlaşma yapılarak inşaat çalışmaları için düğmeye basılacak. 

12 Ağustos tarihinde yapılacak son aşama için şu firmalara davet iletilmişti. 

Bayburt Grup & Azercon OJSC İş Ortaklığı
CCM Buca İş Ortaklığı (CHİNA State Construction, Cengiz İnşaat, MESA Mesken Anonim Şirketi İş Ortaklığı)
 China Civil Engineering Construction Corporation ve Kolin İnşaat İş Ortaklığı
Dentas-Gurbag İş Ortaklığı
Doğuş İnşaat
EEB-CRFG-CREGC-MAKYOL Konsorsiyumu
Gülermak İnşaat
Dere – NORINCO İş ortaklığı
Dillingham Construction – Özaltın İnşaat İş Ortaklığı
Mosinzhproekt – ENKA İş Ortaklığı
SMU Ingeokom – Metgun İş Ortaklığı
Yapı Merkezi – Nurol İş Ortaklığı
Power Construction Corporation Of China – Özgün İnşaat İş Ortaklığı’dır.

Fahrettin Altay - Buca Metro ihalesi yarın!

Sürücüsüz olacak 

İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin 5. aşamasını gerçekleştiren hat, Üçyol İstasyonu - Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü - Çamlıkule arasında yolculara hizmet verecek. TBM makinesi kullanılarak derin tünel tekniği (TBM/NATM) ile yapılacak olan hat 13.5 kilometre uzunluğa sahip. olup 11 adet istasyon bölgesi belirlendi. Üçyol ile başlayan hatta sırasıyla Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule istasyonları bulunacak. Buca hattı, F.Altay-Bornova arasında çalışan 2. aşama hattı ile Üçyol İstasyonu'nda, İZBAN hattı ile de Şirinyer İstasyonu'nda bağlantı sağlanacak. Bu hat üzerindeki tren setleri sürücüsüz olarak hizmet verecek.

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesi yapıldı!

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com


Geri Dön