29 / 03 / 2024

Faruk Çelik: İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu inşaatı başladı!

Faruk Çelik: İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu inşaatı başladı!

Devlet Bakanı Faruk Çelik "Bursa’nın çevre yolu bitti. Büyük projenin ana parçasıydı bu yol. İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu inşaatı başladı" diye konuştu



Devlet Bakanı Faruk Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarğlu’nun "Emekliler, milli gelirden Türkiye’nin kalkınma hızından pay alamıyorlar" iddiasına ilişkin "Koskoca bir yanlış. Maaşları bağlanırken emeğin payı, üretimde ne kadar ise -ki yüzde 30- yüzde 30’luk pay veriliyor ve o şekilde emekli maaşları bağlanıyor" dedi.

Çelik, Bursa’nın merkez Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılacak İntizam Katkı Otoparkı’nın temel atma töreninde, Bursa’nın son dönemlerde önemli gelişme gösterdiğini söyledi.

Bursa’nın çok yakın gelecekte Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olacağını savunan Çelik, "Bursa’nın önemli alt yapı sorunlarıyla nasıl boğuştuğumuzu, nasıl çözüme kavuşturmak için çalıştığımızı biliyorsunuz. Yoğun göç alma ve yapılaşma sonucunda oluşan otopark sorunlarının çözümü, yer ve alan bulmada yaşanan sıkıntıların çözümünde büyük çaba harcıyoruz" dedi.

Sadece Bursa değil Türkiye’de çok güzel gelişmeler yaşandığına dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu:
"İrlanda, çok ciddi problemlerle karşı karşıya. İrlanda, sözüm ona boynu bükülmeyecek olan ülkelerin, nasıl yere bakar hale geldiklerini dikkatle izliyorsunuz. Mağrur Avrupa’nın ekonomik anlamda ne hale geldiğini izliyorsunuz. Yunanistan ve İrlanda’nın kurtarılması için, yakın gelecekte İspanya ve Portekiz’in kurtarılması için nasıl seferber olunduğunu görüyorsunuz. Bunların karşısında Türkiye’yi de görüyorsunuz. Yatırımların hız kesmeden devam ettiğini, mukayese ediyorsunuz. Türkiye, bölgenin yıldızı, dünyanın parlayan yıldızı olarak kabul gören bir ülke."

Bir süre önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Lübnan’da bulunduklarını anımsatan Çelik, şöyle devam etti:
"Hepiniz gururlandınız. Sanki Türkiye’de Osmangazi’de, Bursa’nın merkezinde, Kırşehir’de Ankara’da Kayseri’de miting yapıyorsunuz gibi Lübnan ayağa kalktı ve Türkiye’nin Başbakanını bağrına bastı. Ondan 20 gün önce Kosova’da, millet yollara dizilmiş, meydanların almadığı o ülkenin insanları Türkiye başbakanını bağrına bastı. Doğuya gidiyorsunuz öyle, batıya gidiyorsunuz böyle bir ilgi uyandıran ülke. Neden biliyor musunuz Nedeni gayet açık; istikrar var, siyasi istikrar var. Siyasi istikrar ekonomiye yansıyor. Bizde çalkantılar yok, ne siyasi tartışmalar ne siyasi çalkantılar ne de ekonomik çalkantılar var. İstikrarlı bir şekilde yol alan Türkiye büyüyor, gelişiyor, güçleniyor. Güçlendikçe sesi daha gür çıkıyor. Sesi gür çıktıkça doğudan, batıdan herkes, Türkiye’den medet umar hale geliyor. Bu tablo son derece önemli. Biz büyük bir milletiz."

Çelik, Lübnan’da 80 bin Türk’ün yaşadığını ifade ederek, "Girit’ten Mardin’den bu coğrafyadan gitmişler, orada yaşıyorlar. Bu vatandaşların yaşadığı 3 köye, kuyularını açarak, bütün evlerin şebekelerini döşeyerek su verdik. Türkiye, nerede vatandaşı, akrabası varsa sahip çıkıyor. İsrail’in bombalamaları karşısında insanların psikolojileri bozulmuş. O insanlara yanık hastanesi inşa edildi ve açılışını yaptık" dedi.

-BURSA’DAKİ YATIRIMLAR VE HIZLI TREN-

Sadece 780 bin kilometrekare toprakları içinde değil büyük coğrafyada bekleyen sorunların çözümü için de Türkiye’nin seferber olduğunu vurgulayan Çelik, Türkiye’nin bu coğrafyada itibarına itibar katmaya devam ettiğini anlattı.

Hızlı trenin Bursa’ya geleceğini dile getiren Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Osmaneli’den Bursa’ya buradan Bandırma’ya gidecek hızlı tren ile Ankara, Konya ve Sivas’a inşallah çok yakın gelecekte Mekke, Medine, Tiflis’e ulaşma imkanı elde edeceğiz. Bursa’nın çevre yolu bitti. Büyük projenin ana parçasıydı bu yol. İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu inşaatı başladı. 45 dakikayla deniz köprüyle geçerek İstanbul’a gidilebilecek. Bursa merkezde bin 200 yataklı sağlık kompleksinin temelini bir kaç ay içinde atacağız. Nilüfer’de Fatih Caddesi üzerindeki alana 250 yataklı çok amaçlı hastanenin temelini atmış olacağız. Daha birçok proje yolda, geliyor, çalışıyoruz. Günde 18 saat çalışan bir Başbakanımız var. O’na ayak uydurmaya çalışan bakanlar, milletvekilleri ve teşkilat mensupları var. Biz Türkiye sevdalısıyız. Türk insanının mutluluğu için canımızı dişimize takmış çalışmaya devam ediyoruz."

-KILIÇDAROĞLU’NUN KONUŞMASI-

Çelik, seçimlerin yaklaştığını, bugün ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu dinlediğini belirterek, şöyle konuştu:
"Emekliler toplantısında konuşuyor. Hayret etmemek mümkün değil. Daha önce Çalışma Bakanlığı yapmış biri olarak, bu mevzuatın hazırlanmasında emeği olan birisi olarak şunları ifade diyorum. Diyor ki, ’emekliler, milli gelirden, Türkiye’nin kalkınma hızından pay almıyorlar’, koskoca bir yanlış. Maaşları bağlanırken emeğin payı üretimde ne kadar ise -ki yüzde 30- yüzde 30’luk  pay veriliyor ve o şekilde emekli maaşları bağlanıyor. Daha sonra TEFE, TÜFE artışı sağlanıyor, bunun yanında seyyanen ücret artışları yapılıyor. Burası Türkiye, 9 milyonun üzerinde emekli var. ’Emeklilere vereceğim, işçilere vereceğim’ demek kolay. Verdiler, gördük. Geçmişte Türkiye’yi tam takır hale getirdiler. Türkiye bu yönetim anlayışıyla yönetildi ve neler çekti, Avrupa neler çekti biz biliyoruz. Bir taraftan yanlış ifadede bulunuyor doğru söylemiyor, bir yandan da seçime dönük sanki sosyal kesimleri kandırmaya dönük mesajlar veriyor. Bir şey daha var, 18 yaşını bitirmiş kız çocuklarının sağlık sorunları... Müktesebatların tümünün korunduğunu Kılıçdaroğlu biliyor. Tüm müktesebat haklar korunmuştur."

-CENAZE DEFİNLERİNDE ALINAN PARA-

Kıçıldaroğlu’nun "cenazeler defnedilirken emekli sandığı mensubu farklı alıyor, SSK, Bağ-Kur’lu farklı ücret alıyor" şeklindeki sözlerine de değinen Çelik, "Doğru söylüyor. Doğru söylüyor da biz vefat eden bir kişinin defnedilirken onunla ilgili ücret ödemesini eşitledik. ’SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmaz’ dedik. Dedik de ne oldu CHP, Anayasa Mahkemesine götürdü ve bozdurdu. Onun için Emekli Sandığı mensupları biraz daha fazla alıyorlar. Götürmeseydiniz Anayasa Mahkemesine de eşit alsalardı. Böyle ucuz politikalara bu millet prim vermedi, vermez" diye konuştu.

Çelik, konuşmaların ardından AK Parti Bursa milletvekilleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile botuna basarak otoparkın temelini attı.

Kamulaştırma çalışmalarıyla toplam 6,5 milyon liraya mal olacak İntizam Katlı Otoparkı, 114 araçlık kapasitesiyle önemli bir açığı kapatmış olacak.        

Yer altında 3 kat otopark, üstünde yeşil alan düzenlemesini içeren projenin önümüzdeki yılın ilkbahar aylarına kadar tamamlanması planlanıyor.
AA


Geri Dön