19 / 04 / 2024

Faruk Güllüoğlu 5 yıl içinde 8 mağaza açacak!

Faruk Güllüoğlu 5 yıl içinde 8 mağaza açacak!

Faruk Güllüoğlu, Azerbaycan ve Estonya ’nın ardından yurtdışı yatırımlarını genişletme stratejisi kapsamında Kuzey Kıbrıs pazarına girdi.



Türkiye ve yurtdışında 58 mağazaya ulaşan Faruk Güllüoğlu, Estonya ve Azerbaycan’ın ardından yurtdışından büyüme stratejisi kapsamına Kuzey Kıbrıs’a girdi. Yavru vatanda master franchise sistemi kapsamında ilk mağazasını açan marka, 1 yıl içinde Girne ve Gazi Mağusa’da olmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde toplam üç mağazaya ulaşmayı hedefliyor. 25 kişinin istihdam edildiği ve 250 metrekarelik ilk mağaza 2 milyon TL’lik yatırım değeri ile hayata geçerken yeni açılacak mağazalar ile bölgeye 5 milyon TL’lik yatırım yapılacak. Lefk oşa mağazasının açılışı dolayısıyla basın mensupları ile bir araya gelen Faruk Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, Kıbrıs’a yönelik olarak 3 yıllık yatırım planları kapsamında toplam 6 irili ufaklı mağaza ve bir üretim tesisi planları olduğunu söyledi. Güllü, bunlarla birlikte toplam yatırım tutarının 8 milyon TL’ye ulaşacağını söyledi. Faruk Güllüoğlu, Türkiye’de 6’sı kendi ve 48’i franchise, yurt dışında 3’ü kendi ve 1’i franchise olmak üzere toplam 58 mağazayla hizmet veriyor. Şu an inşaatı devam eden 5 mağazanın hizmete girmesiyle 63 mağaza sayısına ulaşılacak. Faruk Güllüoğlu, kendi işlettikleri mağazaları da gelen talepler doğrultusunda franchise’lara devrettiklerini belirtti ve bundan sonraki anlayışlarının da böyle devam edeceğini söyledi. Cafe ve restoran konsepti ve buna uygun yemek menüsü dâhil olmak üzere 570 farklı ürünü bulunan Faruk Güllüoğlu, 2012 yılında 650 kişi olan istihdamını bin kişiye ulaştırdı ve geçtiğimiz yılı 100 milyon TL ciro ile kapattı. 


Kuzey Kıbrıs’a 8 milyon TL yatırım 


Kıbrıs’taki mağaza Lefk oşa’nın en işlek caddesi olan Dereboyu Caddesi’nde konumlandırıldı. Faruk Güllü, bir yıllık yatırım projeksiyonu kapsamında ikinci nokta olarak Girne daha sonrada Gazi Mağusa’da açılacak birer restoran konseptli mağazanın yanı sıra bazı özel üniversitelerin içerisinde ufak köşe mağazalar oluşturmayı planladıklarını anlattı. Güllü, “Hedefimiz Lefk oşa, Girne ve Gazi Mağusa’da toplamda 3 restoran konseptli mağaza ve 3 adet de köşe mağaza oluşturmak” diye konuştu. Markanın Kıbrıs’taki partneri ithalat ve ihracat ile uğraşan ESENEM Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırmızı. Kırmızı, mağazada talebin çok yoğun olduğunu belirterek 20 gündür faaliyette olan mağazada yaklaşık 2 ton civarında baklava satıldığını söyledi. 


4. üs Balkanlar olacak 8 mağaza açılacak 


Şirket Türkiye’de de üretim yeri yatırımı yapacak. Bu kapsamda  Ankara  ve Kayseri’den yoğun talep geldiğini dile getiren Faruk Güllü, üretim yeri yatırım miktarlarının 5 milyon TL civarında olmasını beklediklerini söyledi. Faruk Güllü, yurtdışından da sürekli talep geldiğini vurguladı. Güllü, “4 bölge olarak Balkanlar’a girmeye karar verdik. Makedonya üs olacak. Oradan başlayarak bölgede mağazalaşacağız. 5 yıl içinde 8 mağazalık bir operasyon olacak. 24 Nisan’a oradaki muhtemel partnerimiz ile toplantımız var ve ramazandan sonra mağaza açacağız” şeklinde konuştu. Güllü, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan gibi ülkelerden de yoğun talep aldıklarını söyledi.


Fıstıkçıları dize getirdik


Geçtiğimiz yıl fıstık fiyatlarındaki artış ile zor dönemler geçirdiklerini anlatan Faruk Güllü, fiyatların o dönem 75-80 TL’ye kadar çıktığını hatırlattı. Sahip çıkılması ve destek verilmesi ile birlikte Antep fıstığında bu yıl rekoltenin iyi olmasını beklediklerini söyledi. Güllü, “Ağaçtaki gösterge oldukça iyi. Don ya da benzer bir durum olmazsa rekolte iyi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl bu kadar yükselmesinin nedeni ise ‘fiyat 100 TL’ye çıkmazsa ürünü çarşıya indirmeyeceğim’ diyen tüccarlardı. Onları dize getirdik. Çoğunun elinde patladı ürün” dedi.


Dünya


Geri Dön