26 / 04 / 2024

Fatih Apartmanı 'nda icradan 110 bin TL 'ye satılık konut!

Fatih Apartmanı 'nda icradan 110 bin TL 'ye satılık konut!

Kartal 4. İcra Müdürlüğü; İstanbul ili, Maltepe ilçesi, Fatih Apartmanı"nda yer alan 110 bin TL"lik konutu satıyor. İhalesi 1 Mart 2011 günü Kartal 4. İcra Müdürlüğü"nde yapılacak¦.



Satılmasına Karar Verilen Taşınmazın Cinsi ve Özellikleri:
TAPU KAYDI: 1-) İstanbul ili Maltepe ilçesi, Feyzullah Mahallesi, Karatepe Mevkii 251 ada, 277 parsel sayılı 478,00 m2 yüzölçümlü bahçeli kargir apartmanın kat mülkiyetine ayrılmış olan, 21/200 arsa paylı, tapu sicilinin 20/1935 cilt/sayfa numarasında kayıtlı, Zemin kat, 2 bağımsız bölüm numaralı mesken olan taşınmaz.

NİTELİKLERİ: İstanbul ili, Maltepe İlçesi, Maltepe (Feyzullah) Mahallesi, Sevinç Sokakta bulunan ve bu sokaktan 24 kapı numarası alan betonarme karkas sistemde yapılı, zemin+dört normal katlı 'Fatih Apartmam'mn zemin kat 2 numaralı dairesi olduğu tespit edilmiştir. Daire sokağın arka cephesine bakmaktadır. Binanın ön cephesinde dükkan bulunmaktadır. Binanın her katında iki daire bulunmaktadır. Konum itibariyle Maltepe Belediyesine yakın bir mesafededir. Her ne kadar tapu kayıtlarında Maltepe Mahallesi olarak gözükse de, Maltepe Belediyesinin resmi mahalle sınırlarına göre Feyzullah Mahallesinde bulunmaktadır.

Söz konusu daire yerinde incelenmiş, buna göre girişte hol, hole açılan kapalı balkonlu salon mutfak ile iki yatak odası tuvalet ve banyo mahallerinden ibarettir. Yerler mutfak, hol ve ıslak zeminlerde karo seramik, salon ve odalarda ise laminant parke kaplamalıdır. Mutfakta tezgah altı üstü dolapları mevcut olup banyoda lavabo, klozet ve duşakabin bulunmaktadır. Daire takriben 85 m2 alanlıdır.

Bina vasatın altında malzeme ve işçilikle inşa edilmiş olup, binada su ve elektrik tesisatları bulunmaktadır. İsınma sistemi doğalgaz kombidir. Binanın etrafı çevrili olup, önünde küçük bir bahçesi bulunmaktadır. Bina her türlü belediye hizmetlerinden yararlanmakta olup, oldukça merkezi ve ulaşımı kolay olan bir konumdadır.

İMAR DURUMU : Kıymet takdiri istenen taşınmazın dosyasında mevcut Maltepe Belediye Başkanlığı İmar ve şžehircilik Müdürlüğü Durum Proje şžefliğinin 28.07.2010 tarih ve 510-68-41- 2010/29912 sayılı imar durumu yazısında; Maltepe ilçesi, Feyzullah Mahallesi, 25/2 pafta, 251 ada, 277 parsel sayılı yer 1/1000 ölçekli, 26.02.2007-21.05.2008 tarihli Maltepe E-5 Güneyi Uygulama İmar Planı'nda (5/A-/4) (0.20-0.40/1.50) yapılanma şartlarında KONUT alanında, kısmen de yolda kalmakta olduğu belirtilmektedir

KIYMETİ: Bulunduğu semt, semt içindeki yeri, imar durumu, inşa tarzı, halihazır vaziyeti, bu civardaki daire alım satım rayiçleri kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi, binanın yıpranma payı, kıymetine etki eden tüm hususlar ile günün iktisadi koşullan da göz önünde bulundurularak dairenin tamamının 110.000,00 -TL (yalnız yüz on bin Türk Lirası) olacağı kanaatine varılmıştır.

Müdürlüğünde 01/03/2011 Salı günü 11:00 -11:15 saatleri arasında yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile en çok artırana ihalesi yapılacaktır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmadığı takdirde, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydı ile taşınmazın satış 10 gün uzatılarak, yine Kartal 4. İcra Müdürlüğünde 11/03/2011 Cuma günü saat: 11:00-11:15 saatleri arasında ikinci açık artırması yapılacak, bu artırmada da muhammen kıymetin %40'ını, satış masraflarını, satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2-) Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar milli bir bankanın teminat mektubunu vermesi lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu satım harcı, dellaliye resmi ve birikmiş vergiler satış bedelinden ödenecektir. İhale damga, pulu bedeli, tapu alım harcı, tahliye ve teslim masrafı ve K.D.V. alıcıya aittir.

3-) İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin (+) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarının dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-) İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve aynca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale fark ve temerrüt faizi aynca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden ödenecektir.

5-) şžartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir
örneği gönderilecektir.

6-) Tapuda kayıtlı tüm alakadarlara gayrimenkul satış ilanı tebliğ edilmediği takdirde İ.İ.K.nun 127.maddesi gereğince işbu gayrimenkul satış ilanı ilanen tebliğ olunur.

7-) Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/4193 TALİMAT sayılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmalan ilan olunur.
(İc.İf.K.126)
(+) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.  
(www.bik.gov.tr) Basın: 3558
Dosya No: 2010/4193 Talimat

 


Geri Dön