19 / 04 / 2024

Fatih Belediyesi 'nin Hekimoğlu Bilgi Evi ve Sağlık Ocağı açıldı!

Fatih Belediyesi 'nin Hekimoğlu Bilgi Evi ve Sağlık Ocağı açıldı!

Fatih Belediyesi tarafından yapılan ve ilçede hizmet veren üçüncü bilgi evi olan Hekimoğlu Bilgi Evi ve Sağlık Ocağı törenle hizmete girdi



Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir"in ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş, AK Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Baha Öğütken, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve semt sakinleri katıldı.

Açılışta konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, œçocukların eğitimine yardımcı olacak, onların bilgilerine bilgi, başarılarına başarı katacak Bilgi Evimizi ve hastalarımızın sıkıntı çekmeden kolayca sağlık hizmetlerine ulaşabileceği Sağlık Ocağı"nı içeren hizmet kompleksimizi hizmete açmaktan büyük mutluluk duyuyor; Hekimoğlu Hizmet Kompleksimizin, çocuklarımıza, hastalarımıza, Seyitömerlilere ve tüm Fatihlilere hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum dedi. Başkan Mustafa Demir, Sağlık Bakanlığı"nın başlattığı œAile Hekimliği sisteminin resmen devreye girmesiyle, 1 Kasım tarihinden itibaren Sağlık Ocakları"nın öneminin daha da arttığını söyledi. Fatih"te bu çalışmanın alt yapısını 2004 yılından beri kurma gayreti içerisinde olduklarını belirten Başkan Demir, 2004 tarihinde 2 olan sağlık ocağı sayısını şu anda 22"ye çıkarttıklarını söyledi. Aile Hekimliği sisteminin alt yapısı için o tarihlerde koydukları hedefe ulaştıklarını belirten Başkan Demir, œFatih"te Türkiye"nin en büyük ve en önemli üniversite ve vakıf hastaneleri bulunsa da vatandaşların yürüme mesafesinde, kolayca ulaşabileceği birinci kademe sağlık kuruluşu olmasına çalıştık. Avrupa Birliği Standartları, yani sağlık ocağı başına 20 bin, doktor başına 4000 hasta seviyesine ulaşmaktı. çok şükür, biz Fatihlilerin bu standartları yakalanmasına vesile olduk. Vatandaşlarımız küçük sağlık problemleri, ilaç yazdırmak, pansuman, enjeksiyon için hastanelere gitmek zorunda kalmadılar. dedi.

Hekimoğlu Bilgi Evi ile ilgili de Başkan Demir, œSayın Başbakanımızın arzusu doğrultusunda filizlenen bir proje olan bilgi evleri, çocuklarımızı sokağın olumsuz etkilerinden kurtarmak, ev ve okulla birlikte onlara güvenli bir ortam oluşturmak amacıyla oluşturuldu. Burada çocuklarımız, okulda öğrendikleri bilgileri pekiştirecek, sosyal kulüpler vasıtasıyla hem birey, hem grup olarak sosyal açıdan gelişecek, hem de öğretmen gözetiminde eksik kaldığı dersleri tamamlayacak. Bilgi Evinin sadece bir dershane, bir etüt merkezi değil, çocukların eğitimine destek olmak için hizmete girdiğini ve çocukların 3"ncü adresi olacağını belirten Demir,   œBir atasözünde der ki: œBir yıl sonrasını düşünüyorsan, buğday ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insanları eğit İşte biz de Fatih"in geleceğini düşünen, Fatih"in yerel yöneticileri olarak, yarınlarımız olan çocuklarımıza yatırım yapıyor ve onların iyi yetişmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. dedi.

Açılış töreninde konuşan AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu, œBu çok güzel iki hizmet halkasını sizlerle buluşturduğu için Fatih Belediye Başkanını kutluyorum. Birçok konuda olduğu gibi sağlık alanında da hükümetimiz bu güne kadar çok büyük atılımlar gerçekleştirdi. 1930 yılından beri ülkenin gündeminde olan Aile Hekimliği"ni hayata geçirerek, hizmet kervanına bir yenisini daha ekledi. Aile Sağlığı Merkezleri adı altında 1 Kasım tarihinde başlayan çalışmanın önemine vurgu yapan Aziz Babuşcu başlangıcında bazı eksiklerin ve sıkıntıların yaşanabileceğini belirterek, daha sonrasında herkesin sağlık hizmetlerinden eksiksiz faydalanacağına inandığını söyledi.

Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş da törende yaptığı konuşmasında, Aile Sağlığı Merkezleri"nde 107 personelin hizmet verdiğini, ay sonuna kadar 10 personelin daha bu ekibe katılacağını belirtti. Fatih Belediyesi"nin hizmete açtığı Bilgi Evi için de takdir ettiğini belirten Karakaş, Fatih Belediyesi"nin eğitime verdiği desteğe dikkat çekerek, ilçe genelinde okulların eksiklerinin giderildiğini ve Akıllı Tahtasız sınıf kalmadığını, bu hizmetin de yine takdirle karşılandığını söyledi.      

Bilgi evlerinde neler var

çocukların SBS sınavlarına hazırlanabilmesi için kurs ve deneme sınavları, araştırmalarını yapabilmeleri için öğretmen gözetiminde internet ve kütüphane kullanımı, bilgi ve görgüleri artırmak için gezi ve yarışmalar, kişisel gelişimleri için hobi ve etkinlik kulüpleri, okul sonrası derslerini yapabilmeleri için etüd gibi imkanlar sağlanıyor. Buradaki tüm sınıflar da Akıllı Tahtalarla donatıldı, ilgili, bilgili, genç ve dinamik branş öğretmenleri nezaretinde eğitim veriliyor. Balat ve Nişanca"dan sonra, üçüncü bilgi evi Hekimoğlu Bilgi Evi" oldu.  
 
Hekimoğlu Bilgi Evi"nde,   4 sınıf, 2000 kitap içeren bir kütüphane, 10 terminalli bir bilgisayar odası, bir etüd odası yer alıyor. Ayrıca ücretsiz test kitabı desteği (her derste 9 ayrı kitap), yaprak testler, 1 hafta süre ile okuma kitabı alma ve ücretsiz internet kullanım imkanı sunuluyor.
Geçen yıl, Balat ve Nişanca"dan 39 öğrenci Anadolu Liseleri sınavını kazandı.
Bilgi evinde halkoyunları, müzik etkinliği, satranç ve resim kulüpleri de yer alıyor.
Hekimoğlu Sağlık Ocağında bir Aile hekimi, 4 pratisyen doktor, 4 hemşire ile ayda yaklaşık 3000 Fatihliye hizmet verecek. Fatih Belediyesi tarafından yaptırılan Sağlık Ocağı ve Bilgi evinin bulunduğu bina: 150 m2 zemin üzerine bodrum dahil 5 kat ve toplam 750 m2.lik kullanım alanına sahip.


Geri Dön