19 / 04 / 2024

Fatih Belediyesi Şehremini'deki Çukurbostan'a açık havuz yapıyor!

Fatih Belediyesi Şehremini'deki Çukurbostan'a açık havuz yapıyor!

Şehremini'deki Bizans döneminden kalma su sarnıcının bulunduğu park alanında Fatih Belediyesi bin metrekarelik havuz inşa ediyor



Bizans döneminde su sarnıcı olarak inşa edilen Fatih'teki Çukurbostan Parkı açık hava havuzuna dönüştürülüyor. Fatih Belediyesi tarafından yürütülen çalışma kapsamında, kültür ve spor amaçlı kullanılan tarihi Çukurbostan'da yapılacak 1000 metrekarelik açık havuz vatandaşların kullanımına sunulacak. Toplam 24 bin metrekarelik alana sahip parkta, her yaştan kullanıcıya hitap eden, içerisinde bulundurduğu kullanım alanlarıyla sosyal, kültürel ve sportif imkanlar için donanımlar da sunuluyor.

KABA İNŞAAT BİTİ
Yeni projelendirme ile toplam 9.456 m² lik yeşil alan planlanıyor. 2011 Mayıs ayı başında başlanan uygulama çalışmalarında kaba inşaat büyük ölçüde sonlandırılmış olup ince detay uygulamalarına ve peyzaj uygulamalarına geçildi. Parkın etrafı da taş duvarlarla çevriliyor. İstanbul'un en büyük sarnıçlarından biri olarak bilinen, İmparator Anastasius I (491-518) tarafından yaptırılan ve Hagios Mokios olarak bilinen bu sarnıç, Likos (Bayram Paşa Deresi), Kara ve Marmara surlarından meydana gelen üçgene hakim tepe üzerinde kurulu bulunuyor.

ZEYNEL YAMAN/Sabah


Geri Dön