26 / 04 / 2024

Fatsa Cumhuriyet Meydanı projesi hayata geçiyor!

Fatsa Cumhuriyet Meydanı projesi hayata geçiyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Fatsa Belediyesinin projelerinden olan Fatsa Yeni Cumhuriyet Meydanı Projesinin kısa zaman içerisinde hayata geçirilmesi planlanıyor.



Yeni Cumhuriyet Meydanı Projesi ile ilgili bir açıklama yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Büyükşehir Belediyemizle paylaştığımız en önemli proje Fatsa ilçemizin de şehir merkezi açısından öncelikle beklediği projelerden bir tanesi Yeni Cumhuriyet Meydanı Projesi. Yeni Cumhuriyet Meydanı Projesini biz zaten daha önce programımıza almıştık. 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz bey bunu gerçekten çok beğenmişti ve bunu biz yapalım demişti. Ardından bu projemizi mega proje olarak açıklamıştı. Şu anda uygulamaya en yakın projelerden bir tanesi de Cumhuriyet Meydanı Projesi'dir. Bu anlamda Çevre ve Şehircilik Bakanımız Ordu ilimize gelmiş ve burada Kentsel Dönüşümle ilgili bir protokol imzalamıştık ve bu protokol içerisinde projeler içerisinde Cumhuriyet Meydanı projemizin yenilenmesi vardı. Son bir yıldır Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz'ın da Başkanlığında çok ciddi bir çalışma yaparak Kentsel Dönüşüm projesi hazırlıyoruz. 


Büyükşehir Belediyemiz Cumhuriyet Meydanına kaynak oluşturacak. Cumhuriyet Meydanında yıkılacak binaların istimlaki, Evkaf mahallesinde Harikalar Diyarından kaynak sağlanarak elde edilecek. Buradaki binaların istimlak bedeli Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılanacak. Dolayısıyla Cumhuriyet Meydanındaki binaların istimlaki önceliklidir" dedi. 


Mir Kuzey


Geri Dön