25 / 04 / 2024

Fatsa’daki Hiranur Camisi’nin ihalesinde usulsüzlük mü yapıldı?

Fatsa’daki Hiranur Camisi’nin ihalesinde usulsüzlük mü yapıldı?

Ordu Fatsa’da 400 bin TL'ye mal olması hesaplanan Hiranur Camisi’nin onarımı 6 parçaya bölününce 445 bin TL'ye çıktı.



Ordu Fatsa Belediyesi'nin hesaplarını denetleyen Sayıştay, Hiranur Camii onarım ve inşaat işinde usulsüz ihale yapıldığını belirledi. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, rekabete dayalı açık ihale usulüyle yapılması gereken işler, aynı firmaya verilmek amacıyla kısımlara bölünmüş oldu. 400 bin TL'lik aynı içerikli ihale, 6 parçaya bölünerek, 60-70 bin TL'lik kalemler halinde düzenlendi.

Fatsa’daki Hiranur Camisi’nin ihalesinde usulsüzlük mü yapıldı?

DOĞRUDAN İHALE

Böylece ödenecek meblağ 400 bin TL yerine 445 bin TL'ye çıkmış oldu. Sayıştay'ın raporunda 6 ihalenin de aynı firmaya verildiği belirtildi. Sayıştay raporunda “Parasal limitlerin altında kalmak amacıyla alımların kısımlara bölünemeyeceği ancak bu ihalede bazı mal alım ve yapım işlerinin kısımlara bölünerek aynı firmadan alındığı görülmüştür” ifadeleri yer aldı. Yasaya göre belli bir limitin altındaki işler doğrudan ihale edilebiliyor.

FİRMANIN ADI GİZLENDİ

Fatsa Belediyesi'nin ihale verdiği şirketin harcamaları da kalem kalem belirlendi. Ayrıca belediyenin ‘Spor Kompleksi Bakımı' işini de 10 parçaya ayırıp aynı firmaya ihale ettiği belirtildi. Firmanın ismi gizlendi.


Geri Dön