28 / 03 / 2024

Fay hatlarının tamamı harekete geçti! 

Fay hatlarının tamamı harekete geçti! 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, katıldığı bir teelvizyon programında Türkiye'de peş peşe meydana gelen depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Ercan, "Yaşanan son 4 depremle Türkiye'deki fay hatlarının tamamı harekete geçti" dedi...



Jeofizikçi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ve Gazeteci Murat Ağırel ile birlikte bir televizyon programına katıldı. Türkiye'de meydana gelen depremler hakkında konuşan Ercan, acil olarak kentsel dönüşüme başlanması gerektiğine dikkat çekti. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yaşanan son 4 depremden sonra Türkiye'deki bütün fay hatlarının harekete geçtiğini belirtti. 

İstanbul’da yaşanan depremlere değinen Ercan, şunları kaydetti: 

"Bu yıl Türkiye deprem yılını yaşıyor. Bunun nedeni de Afrika anakarasının Türkiye toslama hızında yaklaşık yüzde 25 ile yüzde 50’lik bir artış oldu.

Yani Kuzeye doğru itiyor. Bu Türkiye’yi çok kastı."

Övgün Ahmet Ercan, İstanbul depremine de değinerek, Avcıların riskli bir bölge olduğunu belirtti. Ercan, "Yaşanan bu son 4 depremin ardından Türkiye’deki fay hatlarının tamamının harekete geçtiğini gördüm." dedi. 

Ercan, İstanbul’da 6,4 büyüklüğünde yaşanacak olası bir depremde binaların yıkılacağını açıkladı. Özellikle Avcılar’ın bu depremde daha çok etkileneceğine dikkat çeken Ercan, bunun yaşanmaması için bir an önce kentsel dönüşüm projelerine başlanılmasını gerektiğini vurguladı. 

Türkiye deprem fırtınası mı yaşıyor?

Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan korkutan açıklama: Büyük deprem bekliyorum!

 

 


Geri Dön