19 / 04 / 2024

Fenerbahçe 30 yıllığına kiraladığı arsayı satın aldı

Fenerbahçe 30 yıllığına kiraladığı arsayı satın aldı

Fenerbahçe, kuruluşunun 100. yıldönümünü kutladığı 2007'de Kadıköy Belediyesi'nden 30 yıllığına kiraladığı 57 dönümlük araziyi dün yapılan ihaleyle 59 milyon TL'ye satın aldı.



F.Bahçe, kuruluşunun 100'üncü yıldönümünde Kadıköy Belediyesi'nden 30 yıllığına paşa'nun silueti büyük ölçüde değişecek. kiraladığı binayı satın aldı. Belediye Meclisi'nin AK Parti grubu ihaleyi yargıya götürüyor .

Fenerbahçe, kuruluşunun 100. yıldönümünü kutladığı 2007'de Kadıköy Belediyesi'nden 30 yıllığına kiraladığı 57 dönümlük araziyi dün yapılan ihaleyle 59 milyon TL'ye satın aldı. Fenerbahçe'nin metrekaresine bin liradan sahip olduğu arazinin aynı bölgedeki emsallerinin metrekaresi ise 6 bin liradan satılıyor. İhalede, Küçükbakkalköy'de bulunan 17 bin 849 metrekare arazi için 17 milyon 849 bin lira muammen bedel belirlenirken, diğer 39 bin 869 metrekare arazi içinse 39 bin 869 lira bedel öngörüldü. Fenerbahçe Klubü, her iki arazi için 1'er milyon lira sembolik artış yaptı ve yaklaşık 59 milyon liraya arazinin sahibi oldu.

'KIYAĞIN KIYAĞI'
Kadıköy Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kadıköy Belediyesi Hukuk Komisyonu üyesi Avukat Fatih Kaya, ihaleyi yargıya götüreceklerini söyledi. Kaya, "Kadıköy Belediyesi, önceki gün meclisten aldığı yetkiyle fiyatı kendisi belirleyerek 'yüzük taşı' değerindeki araziyi encümen kararıyla Fenerbahçe'ye sattı. Böylece klübe kıyağın kıyağı yapılmış oldu. Satışta rekabet koşulları oluşmadı. Satış için belirlenen ücretin bölgedeki emlak değerlerine bakıldığında çok düşük olduğunu göreceksiniz. Biz Fenerbahçe'ye karşı değiliz. Kamunun zarar etmemesini istiyoruz" dedi. SABAH'ın 25 Aralık 2007'de "Fenerbahçe'ye 100. yıl kıyağı" başlığıyla duyurduğu arazi tahsisinden sonra, Fenerbahçe Spor Klubü burada kapalı spor salonu, ticaret merkezi, huzurevi ve otel alanlarının bulunduğu bir kompleksin inşaatına başlamıştı.

Erhan Öztürk/Sabah

Basında yer alan diğer haberler şunlar;

Fener, Ataşehir'e 58 milyon TL yatırdı

Fenerbahçe, Ataşehir'de tek başına girdiği ihalede spor tesisi ve alışveriş merkezi kurmak için 2 yıl önce kiraladığı araziyi, 58.2 milyon liraya satın aldı. Kulüp, arazinin metrekaresi için yaklaşık bin lira öderken, emsal arazilerin metrekaresinin ise 2.5-4 bin lira arasında olduğu öğrenildi.
 
Fenerbahçe Kulübü, Finans Merkezi olarak planlanan Ataşehir'de Kadıköy Belediyesi'nden 30 yıllığına kiraladığı 57 bin 718 metrekarelik iki araziyi dün satın aldı. İhaleye tek başına giren kulüp, 58.2 milyon liralık teklifiyle oldukça değerli olduğu belirtilen arazinin sahibi oldu. Böylece, 10 bin kişilik spor kompleksi ve alışveriş merkezinden oluşan 'Alpella Gençlik Şehri' projesinin de önünde engel kalmadı. İki yıl önce arazinin Fenerbahçe'ye kiralanması büyük eleştirilere neden olmuş, 'yüzyılın kıyağı' olarak nitelendirilmişti.

İHALEYE TEK TEKLİF
Kadıköy Belediyesi, iki yıl önce yıllık 305 bin TL kira bedeliyle, 30 yıllığına Fenerbahçe'ye kiraladığı arazilerin dün satışını gerçekleştirdi. 6 parselde bulunan 39 bin 869 metrekare arazi için muhammen bedel 39 milyon 869 bin TL olarak belirlenirken, 7 parseldeki 17 bin 849 metrekarelik arazi için ise 17 milyon 849 bin TL'lik muhammen bedel tespit edildi.

EMSAL DEĞER 2,5-4 BİN TL
Kadıköy Belediyesi Encümen Salonu'nda yapılan ihaleye, 57 bin 718 metrekare arazinin kullanım hakkını elinde bulunduran Fenerbahçe Kulübü'nden başka kimse teklif vermedi. Kulüp, muhammen bedelleri birer milyon TL artırarak 57 milyon 718 bin TL muhammen bedelle satışa çıkartılan araziyi 58 milyon 200 bin TL'ye satın aldı. Aynı bölgede emsal arazilerin metrekare fiyatlarının ise 2.5 ile 4 bin TL arasında değiştiği kaydedildi.

'UYARILARIMIZ DOĞRU ÇIKTI'
Fenerbahçe Kulübü'ne 30 yıllığına kiralandıktan sonra arazinin satışa çıkartılmasına bir grup
arkadaşıyla birlikte karşı çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Kaya, "Rekabet ortamı oluşmadı. Tek alıcı Fenerbahçe olunca Kadıköy daha fazla kâr edeceği arazisini yeterince değerine satamadı. Bizim daha önceki uyarılarımız doğru çıktı" dedi.

Ercan Sarıkaya/Habertürk


Geri Dön