25 / 04 / 2024

Fenerbahçe Üniversitesi'ne 1.5 asırlık tarihi kampüs!

Fenerbahçe Üniversitesi'ne 1.5 asırlık tarihi kampüs!

TBMM'den onay alan Fenerbahçe Üniversitesi, Abdülmecit döneminin başhekimi Arhiyeni'nin yaptırdığı Rum Okulu'nun 159 yıllık tarihi binalarında eğitim verecek.



TBMM’de Fenerbahçe Üniversitesi için onay çıkmasının ardından üniversitenin nereye yapılacağı tartışmaları başladı. Sultan Abdülmecit’in başhekimliğine kadar gelme başarısını gösteren Rum asıllı Dr. Sarandi Arhiyeni'nin Selimpaşa'da 1857 yılında yaptırdığı okulları Fenerbahçe’ye tahsis edildi. Tarihi binalar 30 yıllığına Fenerbahçe’ye tahsis edildi. Bu binaların haricinde Alipaşa Mahallesi’nde 60 bin metrekare arazinin Fenerbahçe’ye verilmesi için anlaşma sağlandı. Ayrıca 115 dönümlük arazide de Fenerbahçe’yle birlikte Teknopark projesinin hayata geçirilmesi için çalışmalar yapılacak.


30 yıllığına tahsis edildi 

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın en büyük hayallerinden olan üniversite projesi için TBMM’den onay çıkmasıyla birlikte çalışmalara start verildi. Silivri’ye üniversite getirmek için uğraşan Belediye Başkanı Özcan Işıklar da daha önce Selimpaşa Belediyesi’nin hizmet verdiği binaların Fenerbahçe Üniversitesi’ne tahsisini belediye meclisine getirdi. Belediye meclisinden oybirliğiyle geçen karardan sonra, tarihi üç binanın 30 yıllığına Fenerbahçe Üniversitesi'ne tahsisine karar verildi. 


Sekiz fakülte kurulacak

Üniversitede Spor Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Mühendislik-Mimarlık, İktisadi-İdari Bilimler ve İletişim fakülteleri bulunacak.


Üç enstitü yer alacak

Fenerbahçe Üniversitesi’nde 5 fakültenin yanı sıra Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü kurulacak. 


Akşam 


Geri Dön