25 / 04 / 2024

Fer Yapı 5 yılda da 4 milyar TL yatırım hedefliyor!

Fer Yapı 5 yılda da 4 milyar TL yatırım hedefliyor!

FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova geçmişe dönük yıllarda gerçekleştirdiği yatırımları artırmayı hedefliyor. Fer Yapı son 5 yıldaki 2 milyar TL'lik yatırımı iki katına çıkaracak.



Referandumun ardından Türkiye'nin belirsizlik sürecini atlattığını söyleyen FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, "Hükümetimizin istikrarı sağlamasının ardından iş dünyasına da görevler düşüyor. Yatırımların artacağı bu dönemde özellikle yabancıların ticari mülklere olan yatırımlarını artıracak tanıtım ve iletişim çalışmalarını düşünmek ve bunun için çabalamak zorundayız. Hükümetimizden bir beklentimiz daha var. Tapu kanununda yer alan yabancı şirketlerin mülk edinmesini engelleyen kanunda son bir düzenleme yapılması gerekiyor" diye konuştu. Kumova, "Yeni dönemde ne gibi projeleri hayata geçirmeyi planlıyorsunuz" sorusuna ise şu cevabı verdi: "Yeni dönem, hem siyasi hem de ekonomik anlamda her şeyin daha iyi olacağına inandığımız bir süreç. Biz de yeni yatırımlarımızı bu projeksiyon kapsamında gerçekleştireceğiz. Gelişen teknoloji ve değişen neslin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak tasarladığımız A sınıfı ofis projelerinde iş dünyasını yeniliklerle buluşturduk. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz tüm konut projelerimizde de sektöre öncülük ederek yolumuza devam etmenin heyecanını yaşıyoruz. Yeni dönemde de bu heyecanımızı artırarak yatırımlarımıza devam edeceğiz. Özellikle daha ucuz ve nitelikli konut projeleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Geçmiş 5 yılda 2 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirdik. Gelecek 5 yılda da bunun en az iki katını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.


ÖNEMLİ BİR DÖNÜŞÜM

Gayrimenkul sektöründe 32 yıl öncesiyle bugünü karşılaştıran Kumova sözlerine şöyle devam etti: "32 yıl içinde konsept anlayışımız değişti, önceleri bireysel binaların inşa edildiği bir sektörde, yaşam alanları ve donatıları ile bütünleşen, malzeme kalitesi çok yüksek dünya çapında projeler gerçekleştirildi. Ofis pazarı, konut binalarındaki ofislerden plazalara ve şimdi de kampüs ofislere evrildi. Cadde dükkanları ise kendine yeni bir kardeş edindi ve büyük AVM'ler hayatımıza yerleşti. Sonuç olarak Türkiye'nin gelişiminin öncüsü gayrimenkul sektörü, ünü dünyaya yayılan önemli projelere imza atarak Türkiye'nin çehresini değiştirdi."



Sabah 


Geri Dön