28 / 03 / 2024

Ferroli, yenilenebilir teknolojiyle her evi doğa dostu olmaya davet ediyor!

Ferroli, yenilenebilir teknolojiyle her evi doğa dostu olmaya davet ediyor!

Ferroli, çevreye zarar vermeyen yenilenebilir teknoloji ürünleriyle her evi doğa dostu olmaya davet ediyor. Isı Pompası Sistemleri, enerji verimliliği, işletme maliyetlerinin düşmesi gibi pek çok avantajı sağlıyor...




 


Ferroli, çevreye zarar vermeyen yenilenebilir teknoloji ürünleriyle her evi doğa dostu olmaya davet ediyor. Isı Pompası Sistemleri, enerji verimliliği, işletme maliyetlerinin düşmesi gibi pek çok avantajı sağlıyor. 



Yenilenebilir enerji kaynağından elde edilecek ısıyı kullanarak yaşam alanlarındaki konfor ihtiyacını karşılamayı hedefleyen Ferroli Isı Pompası Sistemleri’nin pek çok avantajı bulunuyor. Bu avantajların arasında yenilenebilir kaynak kullanımı, enerji verimliliği, işletme maliyetlerinin düşmesi, sıcak kullanım suyu üretimi, soğutma fonksiyonu, kontrol ve entegrasyon yer alıyor.


 

Çevreye zarar vermeyen teknoloji


Isı pompalarında hava, su ve toprak elementleri kullanılmaktadır. Böylece bu elementler modern teknolojinin ısı pompalarına uygulanması sayesinde tüm konutlarda çevreye zarar vermeyen ve zararlı atık gaz üretmeyen, verimli ve ekolojik ısıtma ve soğutma çözümleri oluşturulmasına imkan sağlayan enerji ve ısı kaynakları haline gelmektedir.



Enerji verimliliği


Isı pompaları geleneksel ısıtma sistemlerine göre çok daha yüksek enerji seviyelerine ulaşmayı sağlar. Çünkü gereken enerjinin çok önemli bir kısmını doğrudan çevreden elde eder.



Yüzde 30 enerji tasarrufu


Isı pompası çalışmak için elektrik enerjisine ihtiyaç duyar. Çalışmak için fosil yakıt kullanan geleneksel bir ısıtma sistemi ile kıyaslama yapmak için birincil enerji tüketiminin dikkate alınması gerekmektedir. Birincil enerji tasarrufu ve ilgili atık gaz emisyonlarının azaltılan miktarı yaklaşık %30’dur.



İşletme maliyetlerinin düşmesi


Isı pompaları ve gelişmiş kontrol sistemleri tarafından sağlanan yüksek enerji verimliliği, sistemin tüm bileşenleri arasında maksimum sinerjiyi sürekli hale getirerek sistemin tüm yıl boyunca genel verimliliğini optimize eder ve işletme maliyetlerini düşürür. Böylece mekanın konforunu sağlamak için gereken enerji daima en verimli biçimde, atık üretmeden ve hem enerji, hem de ekonomik açıdan en uygun sistemi kullanmanın avantajı ile elde edilir.



Sıcak kullanım suyu üretimi


Isı pompaları tesisat ve kullanım suyu öncelik yönetimini doğru biçimde yaparak sıcak kullanım suyu ihtiyacını da kolayca karşılayabilir.


Kontrol ve Entegrasyon


Isı pompaları, üzerlerindeki kontrol sistemleri sayesinde, sistem içindeki ısıtma sistemlerini (ısı pompası, güneş enerjisi, boyler, kazan vb) koordine ederek tüm sistemin yönetimine imkan verir.  Böylece mekanın konforu gereken en az enerji sarfiyatı ve en fazla verim ile en iyi şekilde sağlanır.



Soğutma fonksiyonu


Isı pompaları ayrıca soğutma sistemlerinde kullanmak üzere soğuk su da üretebilir.



Geri Dön