24 / 04 / 2024

Fethiye 1. Satış Memurluğu'ndan Göcek'te 9.6 milyon TL'ye satılık 2 tarla!

Fethiye 1. Satış Memurluğu'ndan Göcek'te 9.6 milyon TL'ye satılık 2 tarla!

Fethiye 1. Satış Memurluğu, Muğla ili, Fethiye ilçesi, Göcek Mahallesi, 15 ve 16 parselde yer alan tarlayı 9 milyon 563 bin 945‬ TL'ye satıyor...



Fethiye 1. (Sulh Hukuk Mahkemesi) Satış Memurluğu tarafından Muğla ili, Fethiye ilçesi, Göcek Mahallesi, 15 ve 16 parselde yer alan tarla toplam 9 milyon 563 bin 945‬ TL'ye satışa çıkarıldı. Satış ihalesi 24 Nisan 2020 tarihinde saat 15:00'te gerçekleştirilecek.

İlan metni:
T.C. FETHİYE 1. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU
2018/26 SATIŞ
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Muğla İl, Fethiye İlçe, Göcek mahallesi, Kepez Mevkii 15 Parsel, kargır evli tarla vasıflı 59.950 m2 yüz ölçümlü tam hisseli taşınmaz; Köy yerleşik alanı dışındadır. Kepez mevkiinde mahalle merkezi ile Dalaman ilçesi Sabunlu ve kayadibi mahallelerine giden yola cephelidir. Kuş uçuşu yaklaşık Göcek mah. Merkezine 6000 m, Fethiye-Muğla karayoluna 4700 m, Sabunlu ve kayadibi mahallelerine 3500 m uzaklıktadır. Parselde değişik tür, yaş ve sayıda ağaçlar ve konutlar bulunmaktadır. Farklı yaşlarda ;66armut, 30 asma, 1 ayva, 122 badem, 1 ceviz, 2 erik, 3 dut, 41 incir, 4 nar, 4 narenciye, 441 zeytin, 48 kızılçam, 11 pırnal, 3 K. selvi, 3 kavak, 1 okaliptüsağaçları bulunmaktadır.
1-Konut; Tek katlı yığma yapı. Konut amaçlı, çatı kaplıdır. Dışı sıvalı ve boyalıdır. Dış kapı ve pencereler ahşaptır. İçeride tavan ahşap kaplı 2+1 odalı, mutfak, banyo-wc'li toplam 71 m2dir.
2- Ahır; Tek katlı yığma yapı. Duvarları briketten ve taştan, içi ve dışı sıvasızdır. Çatısıçinko kaplıdır. Kapı ve pencereler ahşaptır. Toplam 59 m2'dir.
3- Konut; Tek katlı yığma yapı. Konut amaçlı inşa edilmiş ancak depo olarak kullanılmakta. Eski yapı olup duvarlar yıpranmıştır. Kiremitle örtülü ahşap çatılıdır. İçi ve dışı sıvalı badanalıdır. Dış kapı ve pencereler ahşaptır. İç zemin şap beton kaplı, tavan ahşap lambridir. Toplam 64 m2'dir.
4- Konut; Tek katlıbetonorme karkas yapı. Konut amaçlı, üstte betonarme döşeme olup çatı yoktur. Güneş enerji sistemi mevcuttur. İçi ve dışı sıvalı ve badanalıdır. Dış kapı ve pencereler PVC'dir. Giriş kapısı ve iç kapılar ahşaptır. Salon laminat parke, diğer alanlar şap beton kaplıdır. Toplam 90 m2'dir.
5- Konut; Tek katlı eski yığma yapıdır. Konut amaçlı, kiremit kaplı ahşap çatılıdır. Duvarlar taştan örülmüş, dışı kısmen sıvalı ve badanalıdır.Dış kapı ve pencelere kısmen PVC, kısmen ahşaptır. İç zemin ahşap, tavan ahşap lambri kaplıdır. Toplam 45 m2'dir.
6- Ahır; Tek katlı yığma yapı. Dışı kısmen briket, kısmen ahşap olup sıvasızdır. Çatısı çinko ile örtülüdür.Toplam 20 m2'dir.
Adresi : Göcek Mah. Kepez Mevkii (15 Parsel) Fethiye /Muğla
Yüzölçümü : 59.950 m2
İmar Durumu : İnşaat tarzı Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planı revizyon planında mutlak tarım ve özel ürün alınıdır.
Kıymeti : 5.008.993,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu Kaydındaki gibidir
1. Satış Günü : 24/04/2020 günü 15:00 - 15:10 arası
2. Satış Günü : 21/05/2020 günü 15:00 - 15:10 arası
Satış Yeri : FETHİYE ADLİYESİ 3.ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ DURUŞMA SALONU 1.KAT 130 NOLU ODA -
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Muğla İl, Fethiye İlçe, Göcek mahallesi, Kepez Mevkii 16 Parsel, kargır evli tarla vasıflı 49.000 m2 yüz ölçümlü tam hisseli taşınmaz;
Köy yerleşik alanı dışındadır. Kepez mevkiinde mahalle merkezi ile Dalaman ilçesi Sabunlu ve kayadibi mahallelerine giden yola cephelidir. Kuş uçuşu yaklaşık Göcek mah. Merkezine 6000 m, Fethiye-Muğla karayoluna 4700 m, Sabunlu ve kayadibi mahallelerine 3500 m uzaklıktadır. Parselde değişik tür, yaş ve sayıda ağaçlar ve konutlar bulunmaktadır. Farklı yaşlarda ;47armut, 82 asma, 2 ayva, 30 badem, 2 ceviz, 9 erik, 1 elma, 5 dut, 52 incir, 3 kayısı, 21 nar, 25 narenciye, 1 şeftali, 1 vişne, 2 yenidünya,974 zeytin, 2 mersin, 12 kızılçam, 1 pırnal, 5 dut, 2 k. selvi ve 63 adet fidan ağaçları bulunmaktadır.
1- Konut; Tek katlı yığma yapı. Konut amaçlı, çatı kiremit örtülü ve güneş enerjilidir. Dışı sıvalı ve boyalıdır.Giriş kapısı ahşap, pencereler PVC'dir. İç tavan ahşap lambri ve sunta kaplıdır. İç kapılar ahşaptır. Zemin ahşap parkedir. Mutfak tezgahı granit, dolaplar mdf'dir. 3 oda, mutfak, banyo-WC'den ibarettir. Ön tarafta teras mevcut ve zemin seramik kaplıdır. Yapının hemen bitişiğinde depo olarak kullanılan, betonarme döşeme, dışı sıvalı ve boyalı, giriş kapısı demir doğramadır. Toplam 115 m2'dir.
2- Ahır/depo; Tek katlı yığma yapı. Ahır ve depo olarak kullanılmaktadır. Duvarlar briketten örme ve sıvasızdır. Dış kapı ve pencereler demirdir. Saç ile kaplı çatılıdır. Toplam 63 m2'dir.
3- Konut; 2 katlı betonarme karkas yapı. Konut amaçlı kullanılmaktadır. Çatısı kiremitle örtülüdür. Merpenler dışarıdan ve betonarmedir. Dışı sıvalı ve boyalıdır. Güneş enerjisi vardır. Zemin kat 3 oda, mutfak, banyo WC'den oluşmaktadır. Dış kapı ve pencereleri ahşaptır. Zemin Şap betondur. İç kapılar sunta göbekli ahşap doğramadır. 1. kat 2 oda, açık mutfak salon, banyo WC'den oluşmaktadır.dış kapı, iç kapılar ve pencereler ahşaptır. Oda zeminleri ahşap lambridir. Mutfak tezgahı mermer, dolaplar mdf'dir. Toplam 204 m2'dir.
4- Konut; Tek katlı yığma yapı. Konut amaçlı kullanılmaktadır. Çatısı kiremitle örtülüdür. Dış kapı, iç kapılar ve pencereler ahşaptır. Güneş enerjisi vardır. Dışı kısmen sıvalı ve boyalıdır. İç zemin seramik ve şap betonla kaplı, tavan ahşap kaplıdır. 3 oda, mutfak, banyo WC'den ibarettir. Toplam 77 m2'dir.
5- Depo; Tek katlı yığma yapı. Depo olarak kullanılmaktadır. Dışı kısmen sıvalı ve boyalıdır. Dış kapı ve pencereler ahşaptır. Çatısı ahşap ve kiremitle örtülüdür. Zemin betonla kaplı, tavan ahşap lambridir. İç cephe sıvalı ve boyalıdır. 2 odadan ibarettir. 43 m2'dir.
6- Ahır; Tek katlı yığma yapı. Ahır olarak kullanılmaktadır. Duvarları taştan olup sıvasızdır. Çatısı saç ile örtülüdür. Kapı ve pencereleri ahşaptır. Toplam 34 m2'dir.
7- Ahır; Tek katlı yığma yapı. Duvarlar kısmen taş kısmen briket olup sıvasızdır. Çatısı saç örtülüdür. Kapı ve pencereleri demirdir. Toplam 24 m2'dir.
8- Kuyu; Su kuyusudur. Etrafı taş duvardır. Üzerinde betonarme döşeme mevcuttur. Yaklaşık 7 m derinliğindedir.
9- Kuyu; Su kuyusudur. Etrafı taş duvardır. Üzeri tahta ile örtülüdür. Yaklaşık 10 m derinliğindedir.
10- Kuyu; Su kuyusudur. Etrafı taş duvardır. Üzerinde betonarme döşeme mevcuttur. Yaklaşık 10 m derinliğindedir.
11- Taş duvar; Teraslama için imal edilmiş, ortalama 1.5m yüksekliğinde, 36m uzunluğuna sahiptir.
Adresi : Göcek Mah. Kepez Mevkii (16 Parsel) Fethiye /Muğla
Yüzölçümü : 49.000 m2
İmar Durumu :Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planı revizyon planında mutlak tarım ve özel ürün alınıdır.
Kıymeti : 4.554.952,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu Kaydındaki gibidir
1. Satış Günü : 24/04/2020 günü 15:20 - 15:30 arası
2. Satış Günü : 21/05/2020 günü 15:20 - 15:30 arası
Satış Yeri : FETHİYE ADLİYESİ 3.ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ DURUŞMA SALONU 1.KAT 130 NOLU ODA
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/26 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.18/02/2020

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön