24 / 04 / 2024

FETÖ'cü Akın İpek İngiltere’deki evini kliseye çevirdi!

FETÖ'cü Akın İpek İngiltere’deki evini kliseye çevirdi!

İngiltere’de dört malikâne alan FETÖ’cü Akın İpek'in bir evi kiliseye çevirdiği belirlendi. İpek’in İngiltere’de kaçmadan önce açtığı davaları kazanamadığı öğrenildi.



İngiltere’de bulunan FETÖ’nün finansörü Akın İpek, İngiltere’de kaçmadan önce halka açık şirketlerden aldığı 4 malikâne ve Lüksemburg’taki banka hesaplarında bulunan 84 milyon avroyu geri almak için açtığı davaları kazanamadı.

Türkiye Gazetesi'nden Ebru Karatosun'un haberine göre,  İngiliz mahkemeleri, FETÖ’nün firari finansörü Akın İpek’in Türkiye’ye iadesini reddetmişti. Londra Adalet Müşaviri Abdullah Murat’ın İpek’in iadesine ilişkin İngiliz makamlarına Adalet Bakanlığı'ndan habersiz bilgi notu sunmasına ilişkin tartışmalar devam ediyor.

FETÖ cü Akın İpek İngiltere’deki evini kliseye çevirdi!

FETÖ finansörü İpek’in kaçmadan önce yaptığı planlar açığa çıktı. İpek hakkında soruşturma başlamadan önce halka açık şirket olan Koza Altın AŞ’nin parasıyla Türkiye’den kaçtıktan sonra aile boyu yaşamak için yaklaşık 30 milyon dolar değerinde İngiltere’de 4 tane malikâne aldığı ifade edildi. Malikânenin yanı sıra İpek’in yine İngiltere’de aldığı binayı Hristiyanlara iyi görünmek için kiliseye çevirdiği belirlendi.

İpek’in İngiltere’den kaçmadan önce halka açık şirketler üzerinden aldığı 4 malikâne ve Türkiye’de TMSF’ye devredilen şirketler için açılan davanın kazanamadığı belirlendi. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e gideceği değerlendirilen söz konusu 84 milyon avronun hâlâ bloke olduğu açıklandı.


Geri Dön